BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  GÜNCEL

Özel halk otobüsü şoförlerine "terör" eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesince, özel halk otobüsü personeli için terör ve terör saldırıları konusunda uyarıcı bilgilerin aktarıldığı "Kent Güvenliği" semineri düzenlendi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesince, özel halk otobüsü şoför ve çalışanları için terör ve terör saldırıları konusunda seminer düzenledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediyeler, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı ile Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası iş birliğiyle seminer düzenlendi. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü uzman ekipleri, "Kent Güvenliği" seminerinde, "terörün tanımı, hedefleri ve unsurları, Ankara'nın genel değerlendirmesi, karşılaşılabilecek şüpheli şahıs, şüpheli paket, şüpheli araçlara yönelik neler yapılabileceği, nelerden şüphe edilmesi gerektiği" konuları hakkında bilgi verdi. 

Terör örgütlerinin Türkiye'deki yapısına ilişkin bilgilendirme yapan uzmanlar, terörizmle mücadelenin tüm kamu ve sivil toplum kuruluşları ile halkın ortak görevi olduğuna dikkati çekti.

Terör örgütlerinin şiddet ve provokatif olmak üzere iki tür eylem yaptıklarını aktaran uzmanlar, terör örgütlerinin sansasyon için bombalama eylemlerini tercih edebildiklerini, bunun amacının da öldürme ve yaralamayla birlikte korku oluşturmak olduğunu söyledi.

Terörle mücadele uzmanları, özel halk otobüsü şoförlerine, şüpheli paket, canlı bomba, güvenli mesafede çevre emniyeti gibi konularda da bilgi aktardı.

Uzmanlar, şüpheli pakete karşı güvenli mesafede çevre emniyeti alınarak güvenlik görevlilerine haber verilmesi gerektiğini belirtti.

Seminerde, şüpheli araçlara karşı dikkat edilecek hususlar ile yasa dışı eylemlere karşı nasıl hareket edilmesi gerektiği konularında da önerilerde bulunuldu.