BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Özcan'ın müstehcen bulduğu şeye bak!

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Gaziantep Üniversitesi ziyaretinde göğsü açık kadın heykeline öyle bir tepki verdi ki.

Abone ol

Üniversitelerde ve ÖSYM'de yaşanan skandallara ilişkin tartışmalı açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, bu kez kendi bir skandala imza attı.

Gaziantep Üniversitesi'nde bir sergiyi gezen Özcan, sergideki bir esere önce bakakaldı ardından da müstehcen buldu.

Ancak Özcan'ın müstehcen bulduğu eser kadın çizgileriyle tasarlanmış bir vazoydu. Vazodaki kadın çizgileri ise sadece küçük bir göğüs çıkıntısından ibaretti.

"HEYKEL MÜSTEHCEN"

Atatürk Kültür Salonu'ndaki ebru, heykel, fotoğraf ve karma sergiyi gezerken vazo olarak tasarlanmış bir kadın heykelini dikkatli bir şekilde inceleyen Prof.Dr. Özcan, heykeli müstehcen bulduğunu söyledi.

"ŞENLİKLERE GÖLGE DÜŞÜRMEYELİM"

Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen '17. Bahar Şenlikleri'ne katılan Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, gazetecilerin YGS'deki olumsuzluklarla ilgili sorularına, "Şenliklere gölge düşürmeyelim" diyerek yanıtlamadı. Prof.Dr. Özcan, şenliklerin sadece eğlence amaçlı değil, bilimsel nitelikli olması gerektiğini de vurgulayarak, "Bilkent Üniversitesi'nin bahar şenliklerinde bir kız öğrencimiz üstü açık otomobilden düşerek yaşamını yitirdi. Öğrencimiz biraz alkollü araba kullanırken kaza oldu. Üniversite şenliklerinin sadece içki ve eğlence ağırlıklı bir yöne gittiğini gösteriyor. Eğlencenin bilimsel ortamla olması halinde daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

ŞEMSİYEYLE KORUNDU

Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın üniversite ziyareti sırasında koruma önlemleri de dikkat çekti. Çok sayıda yakın korumanın önlem aldığı gezide, iki yakın koruma ise her an açılmaya hazır iki şemsiye ile Prof.Dr. Özcan'ı adım adım izledi. Prof.Dr. Özcan için öğrencilerin muhtemel bir yumurtalı protestosuna karşı şemsiyeli önlemle korunduğu belirtildi.