BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.398,59
HABER /  GÜNCEL

Özal'ın ölümünün sır perdesi aralandı!

DDK, Turgut Özal'ın esrarengiz ölümüne ilişkin araştırmasını tamamladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatı üzerine harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu (DDK), 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünde, "suikast izi" bulamadı. Kurul, ancak Özal'ın hayatını kaybetme sürecinde bazı ihmallerin olduğunu tespit etti.

Star gazetesinin haberine göre geçen yıl 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın suikaste uğramış olabileceği iddiaları üzerine Cumhurbaşkanı Gül, DDK'yı Özal'ın ölümünü araştırmak için görevlendirdi. Kurul, yaklaşık altı aydır sürdürdüğü incelemeyi tamamladı ve rapor yazım aşamasına geldi. Devlet Denetleme Kurulu'nun raporunu, Haziran ayı içinde tamamlayarak kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

İLGİLİ HERKESLE GÖRÜŞÜLDÜ

DDK üyesi başkanlığında oluşturulan ekip, Özal'ın ölümüne ilişkin tüm evrakları didik didik araştırdı. İnceleme kapsamında, Turgut Özal'ın aile bireyleri, doktorları ve hastane yetkililerinin görüşlerine başvuruldu. Yapılan incelemeler sonucunda, iddia edildiği gibi Özal'ın ölümünde bir "suikast" izine rastlanılmadı. Yani, Özal'ın hayatına kaybetmesinde, sağlık sorunlarının etkili olduğu yönünde görüş oluştu. Kurul, Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili olarak bazı ihmaller zincirinin olduğunu da belirledi. Özellikle, Turgut Özal'ın hastaneye götürülmesi, doktorların müdahalesi gibi konularda, jet hızıyla hareket edilmediğine yönelik tespitler yapıldı.

TEDBİRLER YETERSİZ

Bunların bilinçli mi yoksa o dönemin şartlarından mı kaynaklandığı ise bilinmiyor. Ancak, Cumhurbaşkanı'nın sağlığı için alınan tedbirlerin yetersiz kaldığı konusunda ise yine görüş birliğine varıldı.