BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.406,21
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Oyun uyarlama ödülleri!

'Oyun Uyarlama' yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Abone ol  'Türk Masallarından Oyun Uyarlama Yarışması'nda 'Gül Güzeli' isimli eseriyle Hüseyin Erdoğan birinci, 'Bir Tuz Masalı' ile Erol Aksoy ikinci, 'Tavşan Kız İle Üç Şehzade' eseriyle Adem Atar üçüncü oldu. Çağla Yılmaz ve Mehmet Dostay'a da mansiyon ödülü verildi.
 
'Klasik Türk Edebiyatı Oyun Uyarlama Yarışması'nda ise Kemal Tahir'in eserini uyarlayan Osman Özkan birinci, Aziz Nesin'in eserini uyarlayan Onur Erbilen ikinci, Refik Halit Karay'ın eserini uyarlayan Mustafa Asoğlu üçüncülüğe layık görüldü. 
 
Fatma Başol ve Erol Aksoy ise mansiyon ödülü aldı.
 
Yarışmalarda birinciler 10'ar, ikinciler 6'şar, üçüncüler 4'er bin YTL, mansiyon ödülüne layık görülenler ise 2'şer bin YTL para ödülü aldı.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmalarda oyun yazarlığının teşvik edilmesi ve Türk tiyatrosuna yeni oyunlar kazandırılması amaçlanıyor.
 
İki ana başlıkta düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Bakanlık Müsteşarı Mustafa İsen verdi.
 
Koç, uyarlama etkinliğiyle tiyatroya 120'den fazla, daha önce yaptıkları bir etkinlikle de 600 makam bulunan Türk Sanat Musikisi'ne 50 makamda 498 eser kazandırdıklarını söyledi.
 
Koç, bu tür etkinliklerle daha sonra da birçok opera ve mimari proje eserine sahip olunacağını belirtti.
 
Ödül töreninin ardından restore edilen 'Küçük Tiyatro'da açılış temsili olarak Tayfun Orhon'un yönettiği 'Ağaçlar Ayakta Ölür' adlı oyun sergilendi.