BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Öyle bir numara yaptı ki herkes yedi

Sağır ve dilsiz olduğunu söyledi. İşaret dili bilen muhabir getirildi. Yazıyla anlaşıldı. Ortaya çıktı ki numara yapıyormuş.

Abone ol

Afyonkarahisar'da dün akşam saatlerinde intihar edeceğim diyerek 226 metre yüksekliğindeki kaleye tırmandı. Sağır ve dilsiz olduğunu ileri sürüp 20 saat boyunca herkesi kandırdı.

DHA'nın işaret dili bilen muhabiri araya girdi, o da anlaşamadı. Polis yazışarak derdini anlamaya çalıştı. Ortaya çıktı ki ne sağırmış ve ne de dilsiz. Herkesi bir güzel kandırmış...


Şahsı ikna çabalarına karanlık bastıktan sonra ara veren ve sabaha kadar olay yerinde nöbet tutan polisler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte şahsı ikna çalışmalarına yeniden başladı.

Sabah saatlerinde gazetecilerin olay yerinden kısa süreli uzaklaştığını gören kişi, polis ekiplerine gazetecilerin görüntü almaması kaydıyla aşağı ineceğini bildirdi.

KALEDEN İNDİ BÜLBÜL GİBİ ÖTTÜ

Dün akşam saatlerinde ve bu sabah süren ikna çalışmasında yazıyla haberleşen ve polise sağır dilsiz olduğunu ileten şahsın, kaleden indirildiği sırada polisle konuştuğu dikkati çekti. Daha önce ismini Muhammet olarak açıklayan bu kişinin gerçek isminin Ali Yaşar olduğu açıklandı.

Polisten sadece gazetecilerin olay yerinden uzaklaştırılmasını istediği öğrenilen Yaşar, kaleden indirilmesi sırasında çevredeki esnafın tepkisiyle karşılaştı.

Yaşar, sorgulanmak üzere Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.