BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adanada Çelikcan koltuğa yapıştı!

İçişleri Bakanlığının, kentte boşluk oluşmaması için 10 Haziran'a kadar, görevinde kalmasını istediğini iddia etti.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Çelikcan, Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine ilişkin Adana 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itirazını reddetmesinin ardından İçişleri Bakanlığının kentte boşluk oluşmaması için 10 Hazirana kadar görevinde kalmasını istediğini belirtti.

Ajansadana.com'un haberine göre, Çelikcan, 2. İdare Mahkemesi'nin ''yürütmeyi durdurma'' kararının kendisine 10 Mayısta tebliğ edildiğini anımsatarak, kararın uygulanması için 30 günlük yasal süre olduğunu kaydetti.

Bu süre içinde itiraz hakkını kullandığını hatırlatan Çelikcan, şöyle devam etti:

''Görevi bırakmam için 10 Hazirana kadar sürem var. Ben daha önce itirazım reddedilirse görevi bırakacağımı beyan etmiştim.Ancak İçişleri Bakanlığı kentte boşluk oluşmaması için yasal sürenin dolacağı tarih olan 10 Hazirana kadar görevimde kalmam gerektiğini belirtti. Yoksa ben hala sözümün arkasındayım. Şu an İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, şu unutulmasın ki; Türkiye'de ilk defa bir belediye başkan vekilliği seçimi yapılıyor. Başka bir emsali yok.Bu nedenle bakanlık konuyu inceliyor.10 Hazirandan sonra bu görevi sürdürmem yasal olmaz. Eğer bu tarih gelmeden bakanlık bana görevi bırakmamı söylerse, gereğini yaparım. Benim 3-5 gün bu koltukta oturmaya ihtiyacım yok. Ben mahkemenin verdiği karara saygılıyım.''

Çelikcan ayrıca, davanın yürütmeyi durdurma ve seçimin iptali için açıldığını, bu nedenle açıklanan kararın bir ara karar olduğunu vurguladı.
Kararın seçimin iptali anlamına gelmediğinin altını çizen Çelikcan, ''Bu karar seçimin iptali değil yürütmeyi durdurmadır. Hukuki süreç devam ediyor. Eğer seçimin iptali kararı çıkarsa da bu sefer Danıştay'a itiraz hakkımızı kullanırız. Hukuki sürece herkes saygılı olmalı'' dedi.