BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.293,10
HABER /  GÜNCEL

Oxford en iyi haber sitelerini sıraladı! İnternethaber listede

Oxford Üniversitesi bünyesindeki Reuters Enstitüsü Türkiye Dijital Haber Raporu’nu yayımladı. En çok okunan ve marka değeri yüksek olup en popüler olan haber siteleri sıralamasında internethaber.com sitesi ilk 10'da yer aldı. İşte Türkiye sıralaması.

Abone ol

TÜRKİYE'nin en çok okunan ve en yüksek marka değerine sahip olan haber siteleri sıramasında internethaber.com ilk 10'a girdi. Oxford Üniversitesi bünyesindeki Reuters Enstitüsü Türkiye Dijital Haber Raporu’nu yayımladığı raporda en popüler televizyon kanalları sıralaması da ilginç oldu.

TÜRKİYE İNTERNETTEN HABER ALIYOR: Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de internet ve sosyal medyada habere ulaşım yüzde 89’luk bir oran ile zirvede. Onu yüzde 77 ile televizyon, yüzde 47 ile gazete ve yüzde 36 ile radyolar izliyor. Son iki yılda haberi önce internetten takip edenlerin oranı yüzde 32’den yüzde 39’a çıkmış durumda.

EN POPÜLER HABER SİTELERİ İNTERNETHABER LİSTEDE
Reuters Enstitüsü Türkiye Dijital Haber Raporu Dr. Servet Yanatma imzasını taşıyor. Rapor Türkiye’de online medyaya ilişkin bugüne kadar yapılan en geniş ve en tarafsız araştırmalardan biri olarak kabul edilebilir. 2005 kişiyle yapılan anket çalışması sonucunda okurların haber tercihlerinin haritası çıkarıldı. Türkiye'nin en çok okunan ve en popüler olan ilk 20 haber sitesi sıralamasında internethaber.com sitesi 10. sırada yer alıyor. İşte Türkiye'nin en iyileri Top 20 listesi;

EN POPÜLER TV VE GAZETELER
Türkiye’de en popüler 10 yayın organının sekizini televizyonlar oluştururken listeye sadece iki gazete girdi. Fox TV Türkiye’nin en popüler yayın organı seçildi.

Araştırma Türkiye’deki okur davranışları açısından da önemli ipuçlarına sahip. Türkiye’deki okurların yüzde 40’ı okudukları haberlerin doğruluğuna inandığını söylüyor. Okurların yüzde 38’i ise okudukları haberlerin doğru olduğuna inanmıyor. Türkiye’de okurların haberleri yakınsama oranı da oldukça yüksek. Okurların yüzde 56’sı internette okudukları bir haberi muhakkak paylaşıyor. Yüzde 40’ı ise haberler hakkında yorum yapıyor.