BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL

Owen: İngiltere milli takıma inancını kaybetti

Eski İngiltere forveti Michael Owen ülkenin milli takıma inancını kaybettiğine inandığını söyledi. Owen Premier Lig'deki büyük harcamaların üst düzey takımlardaki genç oyuncuların A takımına girmelerini neredeyse imkansız kıldığı kanısında.

Abone ol

Eski İngiltere forveti Michael Owen ülkenin milli takıma inancını kaybettiğine inandığını söyledi.

Manchester Soccerex Konferansı'nda konuşan eski Liverpool golcüsü bunun nedeninin önemli turnuvalarda peşpeşe gelen hatalar olduğunu söyledi.

34 yaşındaki eski yıldız "Bu odadakiler, taraftarlar, biz, hepimiz milli takıma tüm inancımızı kaybettik" dedi.

"Ben büyük bir turnuvada önemli şeyler yapana kadar da bu inancın geri geleceğini sanmıyorum." diye konuştu.

Eski milli oyuncu Owen Pazartesi Euro 2016 eleme maçında İsviçre karşısında alınan galibiyetin cesaret verici olduğunu, ama bu sonucun yaz başında Dünya Kupası'ndaki kötü performansı unutturmak için yeterli olmadığını söyledi.

Owen "Bir süre için oldukça kötü sonuçlar alındı. Bir tek iyi sonuç bunu değiştiremez." diye ekledi.

89 milli maçta 40 gol atmış olan Owen, İngiliz oyuncuların tekniğini geliştirmek için yurtdışına gitmesi gerektiğine inanmıyor.

Ama Premier Lig'deki büyük harcamaların büyük takımlardaki genç oyuncuların A takımına girmelerini neredeyse imkânsız kıldığı kanısında.

Owen "Doğaüstü melekeleriniz yoksa tek yol başka takıma kiralık gitmektir" dedi.

Eski forvet, "Çok iyi antrenörler var, muhteşem tesislerimiz var, mali açıdan dünyanın en zengin futbol milletiyiz, ancak dünyanın en gelecek vadeden gençlerinden biri olsanız bile, büyük bir kulüpte A takımına girmek neredeyse imkansız." diye konuştu.