BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.506,03
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Otomobil sektöründe büyük satın alma

Savunma sanayinde insansız hava aracı ve güdümlü drone roket üretimi gerçekleştiren Phoenix Motor’u Ametist Grubu satın aldı.

Abone ol

Savunma sanayinde insansız hava aracı ve güdümlü drone roket üretimi gerçekleştiren Phoenix Motor’u Ametist Grubu satın aldı.

Savunma sanayinde insansız hava aracı ve güdümlü drone roket üretimi gerçekleştiren Phoenix Motor’u Ametist Grubu satın aldı. Grup,  Phoenix’in Türkiye’deki fabrikasında dünyanın en uzun menzilli  elektrikli aracı olan Phoneix GT-17’nin deneme üretimine başladı. SAVUNMA sanayinde insansız hava aracı ve güdümlü drone roket üretimi
gerçekleştiren Phoenix Motor’u Ametist Grubu satın aldı.

Phoenix Motor,Türkiye’de gözlem ve saldırı amaçlı insansız hava araçları (İHA) ilehelikopter şeklindeki insansız hava araçları olan ‘drone’lar üreterek dünyaya  ihraç edecek. Grup ayrıca insansız hava araçlarında kullanılmak üzere roket üretimine de başlayacak. Grup, satın aldığı ve dünyada üç ülkede üretim yapan Phoenix Motor’un Türkiye’deki fabrikasında dünyanın en uzun  menzilli elektrikli aracı olan Phoneix GT-17’yi geliştirerek deneme üretimine de başladı. Phoenix’in geliştirdiği elektrikli araç ulaştığı en yüksek güçle 670 kilometre yol yaparak dünyanın en uzun menzilli elektrikli aracı olma özelliğine sahip.

Sağlıkta dev veri tabanı

Ametist Grubu ayrıca kendi geliştirdiği Bigdata teknolojisini kullanarak dünyanın en hızlı bilgi toplama ve dağıtma ağını da oluşturmaya başladı. Grup, diğer yandan istihbarat amaçlı geliştirdiği Bigdata teknolojisini uluslararası sağlık turizminde kullanarak  yılda 2.5 milyon hastanın Türkiye’ye getirilerek tedavi edilmesini hedefliyor. Grubun, bu projeye ortak olmak isteyen Acıbadem Grubu’na sıcak baktığı belirtiliyor.

ekran-resmi-2015-03-16-16.13.48.png