BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Otogarda büyük dolandırıcılık

Bayram tatiline gitmek için bilet alan yaklaşık 300 yolcuya otobüs şoku

Abone ol

Bayram tatiline gitmek için bilet alan yaklaşık 300 yolcu, otobüslerinin gelmemesi üzerine dolandırıldıklarını iddia ederek polise başvurdu.

Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda bir firma, müşterilerine Adana, Zonguldak, Gaziantep, Kırşehir, Şanlıurfa ve İzmir'e otobüs bileti sattı. Bu firmadan bilet alan ve gece otogara gelen yolcular hareket saatleri gelmesine rağmen otobüsleri göremeyince duruma tepki gösterdiler.

Yolcuların kargaşa çıkarması üzerine olay yerine polis ekipleri geldi.Polis yetkilileri, yaklaşık 300 yolcunun, bilet aldıkları halde otobüslerinin gelmemesi üzerine dolandırıldıkları iddiasıyla kendilerine başvurduğunu belirttiler. Yetkililer, konuyla ilgili soruşturmaya başlandığını bildirdiler.

Kalacak yeri olmadığını dile getirerek geceyi Otogar Polis Merkezi'nin önünde geçireceğini söyleyen yolculardan İbrahim Aydın, bir hafta önce 80 YTL karşılığında Şanlıurfa'ya bilet aldığını anlatarak, “Geldiğimde bilet aldığım firma yetkililerinden kimseyi görmedim. Bayramı ailemin yanında geçirebilmek için bilet aldığım halde burada kaldım. İnşaat işçisiyim, gidecek yerim yok” dedi.

Lise öğrencisi Erdi Dede ise bayram tatilinde memleketi Gaziantep'e gitmek için 55 YTL ödeyip bilet aldığını kaydederek, “Ailemi çok özlediğim halde gidemiyorum. Kısa süreli tatilimi ailemin yanında geçirmek istiyordum. Çok mağdur oldum. Benim gibi mağdur olan birçok insan var” diye konuştu.

Öte yandan, otogarda yaşanabilecek herhangi bir olaya karşı çevik kuvvet ekipleri hazır bekletiliyor.