BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  GÜNCEL

Otogar ve havalimanında bayram yoğunluğu

İstanbul Otogarı ve Atatürk Havalimanı’nda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Bayram nedeniyle artan bilet talebi üzerine havayolu şirketleri ve ot...

Abone ol

İstanbul Otogarı ve Atatürk Havalimanı’nda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Bayram nedeniyle artan bilet talebi üzerine havayolu şirketleri ve otobüs firmaları ek seferler düzenleyecek.
İstanbul Otogarı’nda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Birçok otobüs firmasında biletler tükenirken, yetkililer ek seferler koymak için çabalıyor. Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle İstanbul otogarında yoğunluk yaşanıyor. Otobüs firması yetkilileri şimdiden tüm biletlerin tükendiğini belirtiyor. Otobüs firmaları yaşanan yoğunluk karşısında düzenlediği ek seferler de bilet sıkıntısına çare olmuyor. Firma yetkilileri vatandaşların önceden bilet almaları gerektiğini şuanda bayram sonrasına kadar hiçbir firmada bilet bulunamayacağını belirtiyor.
Mehmet Soyubüklük isimli firma yetkilisi bayramın dördüncü gününe kadar araçlarının dolu olduğunu belirterek, “Bayramın dördüncü gününe kadar araçlarımız dolu ek seferlerimiz de dolu vatandaşın yapacağı şu an hiçbir şey yok. Biletlerini önce almalılar. Ama ek seferler olur bizim veya başka firmaların kimse burada kalmadı kalmayacaktır. Derneğimizde şuan biraz esnek davranıyor B-2 Belgeli araçlara da müsaade ettiler bunlar da bugün yarın sefere konur” dedi.
Akın Uluca isimli bir başka firma yetkilisi ise satışların yaklaşık 20 gün önce başladığını ve biletlerin tükendiğini belirterek, "Aşırı yoğun şuanda otogarda şu an bayram öncesi hiçbir yere yer bulunamıyor. İlave araçlar bile yetmiyor. Şuan vatandaşlarımız otogara gelse elleri boş döner" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU
Ramazan Bayramı tatilini şehir ve yurt dışında geçirmek isteyen çok sayıda vatandaşın yolculukta havayolunu tercih etmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda yoğunluk yaşanmaya başladı. Bayram nedeniyle artan bilet talebi üzerine havayolu şirketleri ek seferler düzenleyecek.
Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı’nda bayram öncesi ve sonrasında yaşanacak yoğunlukla ilgili yolcuların mağdur olmaması ve seferlerin aksamaması için ek önlemler alınıyor. Havalimanındaki yoğunluğun Cuma günü akşam saatlerinde ve hafta sonunda artması bekleniyor.

TÜRK HAVA YOLLARI EK SEFER DÜZENLEYECEK
Ramazan Bayramında öncesi Türk Hava Yolları artan yolcu talebini karşılamak için ek seferler koyuyor. Bu kapsamda, Türk Hava Yolları (THY), bayram boyunca yaşanabilecek yoğunluğunu iç ve dış hatlara koyduğu 49 ek seferle çözmeyi amaçlıyor.
THY, bu doğrultuda İstanbul çıkışlı olmak üzere yurt içinde Antalya’ya 5, Bodrum’a 22, Dalaman’a 5, Trabzon’a 5 olmak üzere yurt dışında ise Doha’ya 3, Cidde’ye 2, Kuveyt’e 6 ve Yanbu’ya 1 ek sefer planladı.
Ayrıca Atatürk havalimanı yetkilileri Ramazan Bayramı süresince her hangi bir sorun yaşanmaması ve yolcuların mağdur olmaması için tüm önlemleri aldı.
(İHA)