BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Otobüs direksiyonunda bir Genel Müdür

Kül bulutu yüzünden talep artmasına rağmen vizesi olan personel bulunamayınca Genel Müdür direksiyona oturdu.

Abone ol

İzlanda'daki yanardağdan tüm Avrupa'ya yayılan kül bulutu nedeniyle uçak seferleri iptal edilen yolcular, karayoluyla seyahat ediyor. Yoğun talep nedeniyle, sefer sayısını arttırmasına rağmen yoğunluğa yetişemeyen otobüs şirketleri, hizmet vermekte güçlük yaşıyor. Kimi zaman da çok ilginç görüntüler meydana geliyor.

Otobüs kaptanlarının birçoğunun Şengen Vizesi olmadığı için ülke dışına çıkamadığı Metro Turizm'in Dış Hatlar Genel Müdürü Türker İnceoğlu ise, talebe yetişemeyince direksiyon başına geçti.

Ek sefer koymalarına rağmen talebe yetişmekte güçlük yaşadıklarını ifade eden İnceoğlu, "Sezon gelmeden işlerimiz tavan yaptı." dedi. 

TUR ŞİRKETLERİ YÜZDE YÜZ DOLU

Oluşan yoğunluk nedeniyle Avrupa'ya karayoluyla sefer yapan tüm otobüs şirketleri tam kapasite çalışmaya başladı. Yüzde yüz doluluk kapasitesiyle Avrupa'ya sefer yapan tur şirketlerinin tek sıkıntısı ise şoförlerinin vizelerinin bulunmaması.

Bir çok otobüs, şoförlerinin vizesi bulunmadığı için Avrupa'ya gidemedi. Vizeli otobüs şöförü sıkıntısı yaşayan Metro Turizm'in Genel Müdürü Türker İnceoğlu ise, direksiyon başına geçti.

Otobüs şoförlüğünden şirketin genel müdürlüğüne yükseldiğini ve yıllardır otobüs kaptanlığını yapmadığını belirten İnceoğlu, elverişsiz hava şartları dolayısıyla uçakların kalkamadığı için büyük taleple karşılaştıklarını ifade etti.

Otobüslerin tüm koltuklarının dolduğunu; ek sefer koymalarına rağmen oluşan talebe yetişemediğini dile getiren İnceoğlu, "Bizim ölü sezon diye tabir ettiğimiz kış sezonu sonunda işlerimizin bir anda artması bizim menfaatimize oldu. Biz, müşteri artışı için yaz sezonunu bekliyorduk. Ama yaz sezonu gelmeden işlerimiz tavan yaptı." dedi.

OTOBÜS VAR VİZE YOK

Otobüs sayısının çok olmasına rağmen Avrupa'ya ek sefer koymakta zorlandıklarını vurgulayan İnceoğlu, "Şoförlerin Şengen Vizesi olması gerekiyor. Ancak ek sefer yapıldığı için şoförlerin birçoğunun Şengen Vizesi yok. Ben de Şengen Vizesi olduğu için yolcular mağdur olmasın diye direksiyon başına geçtim. Şimdi İstanbul'dan İskeçe'ye gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Havayoluyla memleketlerine gidemeyen Avrupalı turistler de Esenler Otogarı'nın yolunu tuttu. Yurtdışına sefer yapan tur şirketlerinin önü yabancı vatandaşlarla dolup taştı.

Polonya'ya gidecek uçak bulamayan Polonyalı Marek Meller, oluşan elverişsiz hava şartları nedeniyle arkadaşlarıyla beraber karayoluyla memleketlerine gitmeye karar verdiklerini söyledi.

Türkiye'ye turist olarak gelen ancak oluşan kül bulutu nedeniyle uçak bulamadığı için perişan olduklarını ifade eden Alman Almut Feller de, başka çaresinin olmadığı için karayolunu tercih ettiğini söyledi.

Yine karayoluyla Almanya'ya gidecek olan gurbetçi Ümmühan Yılmaz ise, uçak bulamadığı için 3 gündür perişan olduğunu belirtti. Resmi makamların kendilerine yardımcı olmadığını öne süren Yılmaz, 48 saatlik yolculuğun ardında Almanya'ya gideceklerini kaydetti.