BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
HABER /  GÜNCEL

Otobüs biletlerinin yüzde 80'i bitti! Uçak biletleri ise...

10 günlük bayram tatili ile birlikte rezervazyonlar patlama yaparken otobüs biletleri de tükenmeye yüz tuttu. Şu ana kadar biletlerin yüzde 80'ninin bittiği, yedek sefer biletlerinin satışa konulduğu öğrenildi. Bayram tatilinde kötü sürpriz yaşamak istemiyorsanız elinizi çabuk tutun.

Abone ol

TÜRKİYE Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Özcan, bayram tatilinin 10 güne çıkmasıyla otobüs biletlerine yoğun rağbet olduğunu belirterek, "Türkiye genelinde bayrama kadar olan otobüs biletlerinin yüzde 80'i tükendi" dedi.

Uçak biletleri yaz olması sebebiyle zaten yüksekti. 10 günlük bayram tatili sonrasında ise daha da pahalı hale geldi.

Uçak biletleri ne kadar? : Bayram tatilinin başlangıcı olan 26 Ağustos cuma günü için İstanbul - İzmir arası uçak biletleri tek yön için 200 liradan başlıyor. Bir sonraki gün olan pazar günü bilet fiyatları Anadolujet ve Pegasus'ta 170 liradan başlarken, bazı saatlerdeki biletler ise bitmek üzere.

İstanbul - Antalya uçak biletleri : Bayram tatilinin ilk günü Antalya'ya gitmek isteyenlerin tek yön için ise 200 ile 380 lira arasında ücret ödemesi gerekiyor. Üstelik en çok tercih edilen saatlerdeki uçak biletleri tükenmek üzere.

OTOBÜS BİLETLERİNİN YÜZDE 80'İ BİTTİ EK SEFERLER SATILIYOR

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasıyla birlikte bilet satışlarının patladığını açıkladı. Hem tatil hem de bayramın bir arada yaşanacağı 10 günlük sürenin çok bereketli geçeceğini ifade eden Özcan, "Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasıyla otobüs biletlerine yoğun bir rağbet oluştu. Şu ana kadar Türkiye genelinde bayrama kadar olan otobüs biletlerinin yüzde 80'i tükendi. Biz şimdiden koyacağımız ek seferlerin biletlerini satmaya başladık" diye konuştu.

GÜNDE 2 BİN 500 OTOBÜS YOLA ÇIKACAK

Birol Özcan, şu anda yoğunluk olmayan bazı illere yönelik normal seferlerde biletler kaldığını, bunlarla beraber ek sefer biletlerinin satışının devam ettiğini belirterek, "Tatil, 26 Ağustos'ta başlayacağı için muhtemelen 22-23 Ağustos gibi ek seferlerin konulmasına izin verilir. Biz de bu yüzden biletlerini satıyoruz" dedi.

Şu anda İstanbul'dan günde bin 500-bin 700 otobüs çıkışı olduğunu, gelecek hafta bu sayının yavaş yavaş artacağını belirten Özcan, "Bu sayı 25-27 Ağustos'ta 2 bin 500-2 bin 800'ü bulur. Bu bayram çok bereketli geçecek" şeklinde konuştu.