BIST 9.990
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,49
HABER /  GÜNCEL

Otizmliler Derneği Obidev ile çocuk köyüne ziyaret

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi’nin Beyaz Masa ekipleri öncülüğünde Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı birlikteliği ile çocuklara yönelik pek çok eğlence kompleksini barındıran Çocuk Köyü’ne bir ziyaret gerçekleştirildi.

Abone ol

Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı Balıkesir şubesi, otizmli bireylerin geleceklerine ilişkin problemleri çözme, otizmli bireylerin her türlü iş, sanat, spor ve üretime katılımlarını sağlamak amacıyla rehabilitasyon gerçekleştiren ve bu bağlamda otizmli bireylerin nitelikli bireyler olarak yetişmesini sağlamak, dünyada kabul gören yöntemlerle eğitim almalarına olanak tanımak, iş hayatlarında imkan sağlayarak destek olmak amacıyla kurulmuş bir kuruluştur. Bu kuruluşa destek veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Otizme farkındalığa dikkat çekmek amacıyla il genelindeki faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı'nı ziyaret etti. Dezavantajlı grup olarak belirlenen otizmli bireylerin yaşama adaptasyonunu sağlamak adına Çocuk Köyü’nde çocuklarla keyifli dakikalar geçirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında ele alınan programda otizmin farkındalığını artırma, bu alanda yapılan Sosyal sorumluluk Projelerine dikkat çekme ve bunun yanı sıra otizmin meydana getirdiği sosyal etkileşim sorunlarını azaltabilmek, sosyal ve duygusal davranışlarda sınırlılıkları saptayarak, iletişim sorunsalına çözüm üretmek adına önemli bir birliktelik gerçekleştirildi.