BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan Enis Berberoğlu ve ABD çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "casusluk" suçundan aldığı 25 yıllık hapis cezası kararı bozulan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun derhal serbest bırakılmasını istedi. ABD'nin vise kısıtlamasıyla ilgili de "Cezalandırılan iktidar değil tüm halk" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, "casusluk" suçundan aldığı 25 yıllık hapis cezası kararı üst mahkemece bozulan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun derhal serbest bırakılmasını istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin vize kararının doğru olmadığını, desteklemediklerini belirterek, "Binlerce öğrenci, hastalar, işadamları ABD'ye gidecek. Bütün bunların önü kesiliyor. Cezalandırılan hükümet değil 80 milyon. Sağduyunun egemen olması, akılcı politikalar üretilmesi gerekir." dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

FETÖ'YÜ ŞİDDETLE KINIYORUZ AMA...

- FETÖ'yü şiddetle kınıyoruz ama haksızlığa uğrayan herkesin yanında olmak insan olmanın doğal sonucudur. Geçen hafta Enis Berberoğlu'nun duruşması vardı. Berberoğlu müebbetle yargılandı, 25 yıl hapse mahkum edildi alt mahkeme tarafından. Toplu iğne ucu kadar suçu yoktur. Berberoğlu üzerinden CHP'ye nasıl kumpas kurarızın hesabı vardı. Ne olursanız olun CHP'ye kumpas kuramayacaksınız. 

MUHALEFETE NİYE İKTİDAR ALEYHİNE ÇALIŞTIN DİYORLAR

- Bu ülkede namuslu savcı ve hakimler de var. Enis Berberoğlu davası bir üst mahkemede bozuldu. İki ilginç konuya değinmek isterim. Bunlardan birisi; alt mahkeme, "sen hükümeti iktidardan etmek için çaba harcıyorsun" diyor. Muhalefetin görevi ne arkadaşlar? Enis Berberoğlu'na "sen neden iktidar aleyhine çalıştın?" diyorlar? Eleştirmeyelim mi? 

"ENİS BERBEROĞLUNEDEN KAÇSIN?"

- Bir başka konu, bunlar yazılıyor, Enis Berberoğlu serbest bırakılmıyor. Enis Berberoğlu kaçar mı? Suçsuz adam niye kaçsın? Kaçtığı zaman "ben bu suçu işledim" anlamına gelir. Hiçbir davayı boş bırakmadı, niye kaçsın? Biz bir an önce sayın Enis Berberoğlu'nun serbest bırakılmasını istiyoruz. 

HERKESİN BİLDİĞİ ŞEY SIR OLUR MU?

- Herkesin bildiği bir olay gizli olabilir mi? Fatura Enis Berberoğlu'na çıkıyor. Biz elimizde belge olmadan konuşmayız. Enis Berberoğlu aylardır boşu boşuna hapishanelerde. Bir an önce dönmesini ve parlamentoda görevinin başında olmasını istiyoruz. 

ABD İLE VİZE KRİZİ: REHİN ALMA POLİTİKASI İLE...

- Dış politikadaki atışmaları basın üzerinden yapmak, arka kapı diplomasisini tamamen kapatmak kimseye yarar getirmez. Amerika'da Zarrab davası var, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı orada tutuklu. Şimdi rehin alma politikası ile sorun çözülmeye çalışılıyor. Erdoğan o kadar habersiz ki, önemini o kadar az kavramış ki, emin olun okuduğum zaman kulaklarıma inanamadım. Vize krizi dolayısıyla şöyle diyor; "Karar üzüntü verici. Büyükelçinin kararı üzüntücü verici." Bir büyükelçi böyle bir karar alabilir mi? Alınan bir karar var ve çok ağır üzüntü verici ve topu sadece büyükelçinin omuzlarına yıkıyorsunuz. Başka bir şey yok. Erdoğan Amerika'ya gittiği zaman havuz medyasında bayram havası vardı, manşetlerde "Hiç olmadığı kadar yakınız" cümleleri vardı. 

"CEZALANDIRILAN 80 MİLYON"

- Amerika'nın yaptığı uygulama yanlıştır, asla doğru değildir, asla desteklemiyoruz. Binlerce öğrenci gidecek Amerika'ya. Bütün bunların tamamı kesiliyor. Cezalandırılan hükümet değil, 80 milyon oluyor. 

ERDOĞAN'IN BEŞİKTAŞ STADI İLE İLGİLİ SÖZLERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ampute Futbol Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonu olmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a yönelik "Ulan saha onların mı, bizim verdiğimiz paralarla yaptılar" sözleriyle ilgili "Bakan arıyor Erdoğan'ı, 'Beşiktaş'a da teşekkür edelim' diyor. Çıkıp demez mi; 'Parasını biz verdik, ne teşekkürü', sanki cebinden ödüyor. Cebinden ödese neyse, vergilerden ödüyor" ifadesini kullandı.

İDLİB OPERASYONU'NA TAM DESTEK

- TSK, İdlib'e gidiyor. Türkiye kendi sınırlarını güvence altına almak zorundadır. Biz askerin İdlib'e gidişine destek veriyoruz. TSK oraya gitmeli, bir çatışmasızlık bölgesi yaratmalı. Bazılarının Akdeniz'e ulaşmak için ileride Türkiye'yi zarar sokacak amaçlarına engel olacak davranışları anlıyoruz. 

Astana'dan sonra Esed, oldu tekrar Esad. Rusya ve İran kimden yana tavır almıştı? Esad. Şimdi Türkiye kimden yana tavır alıyor? Esad'dan yana. Bu nasıl oldu da 180 derece döndü. Adamın burnunu böyle sürterler.

İdlib'e gidilecek. İdlib'de kim var? "Rusya İdlib'in dışında, Türkiye içinde güvenliği koruyacak" diyor. Cehennemde biz olacağız. Kime karşı güvenliği sağlayacağız. Heyet Tahrir el Şam'la çatışacağız. Çekirdeğini El Nusra oluşturuyor. El Nusra'yı Erdoğan terör örgütü olarak görüyor mu? Hayır görmüyor. 

GAR SALDIRISI ANMASINA MÜDAHALEYE TEPKİ

- (Ankara Garı saldırısı) Tarihimizin en kanlı terör olaylarından birisidir. Dönemin Başbakanı terör eylemini IŞİD militanları gerçekleştirdi deyimini kullanamadı. Kokteyl terör dediler. Her terör örgütünün destek verdiği bir terör eylemi dediler. Hayatını kaybedenlerin yakınları bugün eylem yapmak istedi. Buna izin verilmedi. 

"DIŞ POLİTİKANIN AYRI BİR ÖNEMİ VARDIR"

Dış politikanın ayrı bir önemi vardır. Ayrı bir dili vardır. Bu dili kullanan adamlara da diplomat denir. Dış politikada konuşurken herkes dikkatli olmak zorundadır. Boğazda 9 boğum olduğunu kimsenin unutmaması lazım. Dış politikada iktidar-muhalefet olmaz. İktidar olanlar dış politikadaki bütün gelişmeleri muhalefet aktarmak zorundadırlar. 

Bugün geldiğimiz noktada dış politikada ortak bir dilimiz yok. Ciddi sorunlarımız var. Eğer dış politikada yanlış yaparsanız bunun sonuçları ağırdır ve uzun sürede telafi edilmez. Arka kapı diplomasisini sürekli açık tutmak gerekir. Zaman zaman ciddi kırılmalar olabilir. Kıbrıs çıkarmasında Türkiye ne yapacağını bilinçli olarak saptamış ve gereğini yapmıştır. Hatay'ın Türk topraklarına katılması bir diplomasi zaferidir. 

Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi ve hükümetin buna sessiz kalması bir diplomasi hezimetidir.