BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,59
HABER /  GÜNCEL

Kim derdi bir gün gelecek ve CHP, Gökçek'e sahip çıkacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, CHP'li üyelerle AK Parti'i üyeler arasında Gökçek tartışması yaşandı. CHP'liler, istifa ettirileceğini iddia ettikleri Gökçek'e sahip çıkarken, AK Partili üyeler, "Rıza olmadan el çektirme olmayacak’’ dedi.

Abone ol

İstifa iddialarıyla gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek AK Parti ve CHP’li üyeler arasında tartışmaya neden oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki tartışmada, CHP'liler "Seçilmişler istifaya zorlanıyor. Milli irade yok ediliyor. Başkanlar şaibe altında" derken, AK Partililer, "CHP’liler siyasi hamle yapıyor, rıza olmadan el çektirme olmayacak’’ diye karşı çıktı.

İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifası ve AKP'li belediyelerin görevden alma iddiaları sonrasıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de görevden alınacağı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşen Gökçek, görüşmeden "müze" projesinin konuşulduğunu söylemişti.

'ZORLA İSTİFA ETTİRİLİYORLAR'

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya “Türk demokrasi tarihinde AK Parti yeni bir yöntem geliştirdi, seçilmişleri istifaya zorlamak. Halkın seçtiği ve adına milli irade dediğimiz bu olguyu farkında olmadan yok ediyoruz. Belediye başkanlarını istifaya zorlamak o insanları hem şaibe altına sokmak hem de toplum nezdinde sicillerini karartmak değil midir?" diye konuştu.

RIZA OLMADAN EL ÇEKTİRME OLMAYACAK

CHP’lilerin tepkileri üzerine AK Partili üyeler ‘’CHP’liler siyasi hamle yapıyor, rıza olmadan el çektirme olmayacak’’ dedi.