BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,59

Otelciliğin dahi ismi Vadi Karatopraklı...

Bu hafta otelciliğin dahi ismi Y.Vadi Karatopraklı ile bir araya geldim. Karatopraklı’nın dünü, bugünü, yarını, otelcilik sektöründeki yaptıklarını zirve yolundaki yaşanmışlıklarını paylaştık. İşte huzurlarınızda turizm dünyasında otelciliğin altın adamı

Bu hafta otelciliğin dahi ismi Y. Vadi Karatopraklı ile bir araya geldim. Karatopraklı’nın dünü, bugünü, yarını, otelcilik sektöründeki yaptıklarını zirve yolundaki yaşanmışlıklarını paylaştık. İşte huzurlarınızda turizm dünyasında otelciliğin altın adamı güçlü ismi Y.Vadi Karatopraklı.

Liderliği ile kendi ekibi içerisinde daha iyiye odaklanmış daha güçlü bir otelcilik ruhuyla manevra yeteneklerini birleştirip en uygun zamanları, en hızlı şekilde doğru stratejilerle sonuca götürdü. Taktik yetenekleri cesaret ve motivasyon başarı piramidinin zafer tacı oldu. Hedef doğrultusundaki yön çizgilerini hedefe duyarlı en üst düzey konsantrasyonla planlamasını bildi. Yenilik değişim ve gelişimin öncüsü oldu. 
 

Genç alnı o zaferin ışığıyla parlayacaktı

Gerçek bir otel lideri; otelinin kaderidir

Ela Quality Otelinin koridorlarından otelcilik sektörünün en güçlü kulvarlarına alın teri ile yoğurduğu, gecesini gündüzüne katarak biçimlendirdiği cesareti ve organizasyon yetenekleriyle bir oteli bebekliğinden alıp güçlü bir dünya markası yapmayı başardı.
 

 

İnandı, İnandırdı; Hiç Yorulmadı, Durmadı Hiç Durmayacak

Otelciğin süper gücü olma yolunda Karatopraklı’nın saygısı, disiplini, sadakati, başarıya adanmış ruhu, kazanmasını bilen atak ve dinamik liderlik yeteneği, sorumluluk verme yönetimi ona çok yol kat ettirdi.

Dürüstlüğü ve ileri görüşlülüğü, işine gösterdiği özen ve çok ince planlayıp uyguladığı bütçe çalışmaları, “işimi yapanın kölesi olurum” diyerek en alttan en üste uyguladığı motivasyonel ekip ruhu ve personel performans kriterleri doğrultusunda en iyi otel misafirini en çok memnun eden oteldir düşüncesiyle heyecan duymadığı hiçbir işe imza atmadı, yaptığı her işe de kalpten inandı. “Yapacak daha çok iş var” diyerek yoluna devam etmesini bildi.

Bu güne kadar çalıştığı tüm yatırımcıların sadakat ve güvenini kazanmasını bildi. Öğrendi, öğretti gelişti, geliştirdi…

Cilkar Turizm Grubundan mütevaziliği

Alarko Turizm Grubundan kurumsallığı,

MNG  Turizm Grubunda patronluğu

Özak Global Holding’den sürdürülebilir farklılığı öğrendim.

 Benim kariyer rotam böyle gelişti Alper Bey diyen  Y.Vadi Karatopraklı, hedef koymazsanız, yapamazsınız, tecrübe yaşanılarak öğrenilebilinir. Bir işi aldığımda benim işim olur ve ne yapılması gerekiyorsa şimdi yaparım. Sonradan ah demenin vah demenin faydası yoktur.

Dünyada Puravida Konseptinin İlk Uygulayıcısı

Puravida konseptinin içeriği de Ela Quality otelinin bugüne kadar süre gelen hizmet kalitesi ve kendine özgü üst düzey anlayışıyla ortaya çıkmıştır. 

Puravida Resort Avrupa’nın en büyük tur operatörleri arasında yer alan TUİ’nin en yüksek segmentteki misafirine hizmet eden bir otel markasıdır ve TUİ’nin bu zamana kadar geliştirmiş olduğu otel markaları arasında dünyada ilk defa uygulanan en yüksek konseptidir.

TUİ ile yapmış olduğumuz stratejik iş birliği doğrultusunda Türk turizminde tüm dünya da örnek gösterilen model otel markası üreterek Türk otelcilik anlayışını dünya vizyonuna taşıyan 21.yy sarayında hizmet ilkesi ile ileriyi gördük, hayal ettik, inandık, sahiplendik, en iyi bildiğimiz işi yaptık.

Bu doğrultuda da ilk gün merhaba dediğimiz 2007 de 2008’indeğil 15 yılın planını yaptık. 2023 yılında yabancı yatırımcı Türkiye’ye daha da çok gelecek hedefimiz 2015 yılına kadar gözde turizm merkezlerinde Puravida by Ela Quality & SPA zincirini oluşturmaktır.

 

Şirketimin kaynaklarını en iyi şekilde yöneten profesyonelliğe ve iş ahlakına sahibim. İnandığımı ve güvendiğimi yapmaktan çekinmem. Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık müthiş bir yatırımcı, eğitim ve personel kaynaklarına değişim ve farklılığa çok inan ve bu doğrultuda yatırım yapmaktan çekinmeyen, başladığı işin sonuna kadar arkasında duran bir yatırımcı.

 

Y.Vadi Karatopraklı ne yapmaz derseniz;  bilmeden, görmeden, tanımadan yorum yapmaz, bilinçsizce ön yargılarda bulunmaz, verdiği her teminatı da yerine getirir. Pazar analizlerinde de sütü nereden alıyorsak o sütçüye, peyniri nereden alıyorsak o peynirciye ulaşırım.

Tedarikçilerimi ben bilirim, yaptığım işin detaylarına ve kaliteli yapılmasına çok önem veririm.  Başarının ve yaptığınız işte neticeye ulaşmanın güçlü bir ekip ruhundan ve biz olmaktan geçtiğinin inancıyla hareket ederim.

Ela gülümsemeleriyle geleneksel Türk misafirperverliği ve sıcaklığıyla karşılanır, en üst düzey konforda ağırlanır ve arkanızdan su dökülerek uğurlanırsınız Puravida Ela Quality Resort Hotel'de.

 

Ela Quality Resort Oteli Aston Martin‘e Benzer

Bir filozofisi vardır. Sarayda, bir sultan gibi ağırlanırsınız. Ela Quality de tatil yapmak bin otele bedel bir tatil yapmak demektir.

Benzer olmak kolay, zor olan sıra dışı olmaktır;

Dikkat çekici ayrıntılara önem vermektir. Örneğin iki bini aşkın Koi balıklarıyla çocuklara hayvan sevgisini aşılarken, bir yandan zeytin yarışmalarıyla dünya dostluğu ve barışını, 23 milyon yıl öncesine ait Güney Amerika ormanlarındaki Mahogany ağaçlarından mandalina ağaçlarına, çocuklar için  Ever Land Q dan  Ab-ı Zen SPA’ya, gastronomi hizmetlerine kadar her detayı misafirlerimizin hizmetine sunuyoruz.

 

 Eğitime önem verdik, sonuçlarını ve performans yansımasını sıkı takip ettik

Ela Quality Resort Hotel olarak, henüz otel açılmadan 500 bin dolar yatırımla %100 kalite ve %100 memnuniyet hedefiyle 2007 yılında ACADEMY Q’yu kurduklarını ifade eden Karatopraklı, çalışanları eğiterek, sunacakları kaliteli ürün ve üstün hizmetin sürdürülebilir olmasını amaçladıklarını belirtiyor. ACADEMY Q eğitimlerinin sonucu olarak Ela Quality Resort Hotel’in her yıl 2500’ü aşkın prosedür, talimat ve konsept eğitimi verdiğini vurgulayan Karatopraklı, konuya ilişkin şunları söylüyor: “Tüm süreçleri misafirin beklenti ve ihtiyaçlarını anlama ve onları rahat ettirme üzerine planladık.

Dolayısıyla hizmet sunumundaki kaliteyi, daha fazla misafirlerimize yansıtabilmek için mükemmel bir iç denetim sistemi geliştirdik. Bu sistemli çalışmalar ve uygulamalar sonucunda Ela Quality Resort Hotel, sektörün önde gelen otelleri arasında en üst sıraya yerleşti.

Ayrıca alanında oldukça tecrübeli ve güçlü bir satış-pazarlama kadromuz ile pazarda güçlü bir yer edinmiş bulunmaktayız. Bu yerimizi diğer operasyonel kadrolarımız ile destekleyerek, misafirlerimizin Maximum memnuniyeti için kendimizi ve sistemimizi sürekli geliştirerek dinamik ve zirvede tutmaktayız.”

Sakarya’dan Okyanuslara

Aslan parçası oğlum, temiz kalpli arkadaşım,

“Ama baba bütün büyükler bir zamanlar çocuktu”

14.08.1969 yılı İstanbul doğumlu aslen Sakaryalı olan Y.Vadi Karatopraklı’nın başarısının özünde;  güçlü aile yapısı, eşinin inanılmaz desteği ve yakışıklı oğlu Sarp Karatopraklı’nın etkisi büyük. 

Sarp babasına “ Baba işe niye gidiyorsun, işini neden çok seviyorsun, ama baba niye çok çalışıyorsun”  diye soruyor ve yanağına da bir öpücük konduruyor.

Vadi Karatopraklı Sarp’ a diyor ki;

Oğlum işini en çok seven, ülkesini en çok sevendir, çok çalışmalıyız ki ülkemize değer katalım, çevremize örnek olalım.  Sarp Büyük bir adammış gibi manalı bir şekilde başını sallıyor. Ama hadi baba futbolda oynayalım, yüzelim de hem spor yaparsan güçlü ve formda kalırsın, işlerinde de çok başarılı olursun” diyerek el sıkışıyor “yemekler benden” diyerek espriyi patlatıyor. Bende "Maşaallah  çok zeki, sempatik ve karizmatik bir çocuksun seninle tanıştığım için çok mutlu oldum” diyerek veda ediyorum.

Tatil Tadında Kalın.