BIST 9.886
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.449,23
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSYM adayı az daha yakıyordu

OKS'den sonra bir skandal da ÖSYM'de patlak verdi. Puanlama hatası yapıldı...

Abone ol Okul birincisi Mehmet Can Küçük, puanlama hatası sebebiyle üniversiteye giremiyor.

Öğrenim gördüğü okulun Teknik Lise bölümünü birincilikle bitirerek, Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) giren Mehmet Can Küçük, ortaöğretim başarı puanının yanlış hesaplanması sonucu 54 puan kayba uğradığını, bu nedenle hiç bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanamadığını söyledi.

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi için dilekçe ile başvurduğunu söyleyen Küçük, “Eğer düzeltilmezse, bir yılım daha kaybolur. Buna izin vermeyeceğim” dedi.

Sabancı Anadolu Tekstil Teknik ve Anadolu Tekstil Meslek Lisesi'ni bu yıl birincilikle bitiren Küçük, “Bizim okul bir yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl. Son iki yılda tekstil ve teknik bölümlerini okuyoruz. Bu yıl okulun teknik bölümünü birincilikle bitirdim. ÖSS’ye bu moralle girdim. Okul birincilerine 104 puan veriliyordu çünkü. ÖSS’den sonra puanlar açıklanınca şok oldum. Ortaöğretim puanım 50 olarak hesaplanmıştı. Bu halde 263 puanla hiç bir yere giremiyorum. 54 puanım eklenirse 310 puanla çok istediğim Marmara Üniversitesi Tekstil Öğretmenliği'ni kazanıyorum” dedi.

“ÖSYM YANLIŞI DÜZELTECEKTİR”
Sabancı Anadolu Tekstil Meslek Lisesi Müdüresi Ayla Avşar da, konudan haberleri olduğunu, öğrencinin itirazında haklı olduğunu belirterek, “Hata bizden kaynaklanmıyor. Öğrencimizin orta öğretim başarı puanını ÖSYM'ye 104 olarak bildirdik. Bizi aradılar, yeniden faks gönderdik. Sanıyorum, hata düzeltilecek. Bu hata Türkiye genelinde ÖSS'ye giren 300 öğrencide de yaşanmış” diye konuştu.