BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Şırnakta terör operasyonu

Şırnak'ta güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya karşı operasyon düzenlendi.

Abone ol

Şırnak'ta güvenlik güçlerince terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütüne eleman temin eden 3 kişi ile terör örgütüne katılmaya hazırlanan 3 kişi yakalandı.

Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 14-16 Temmuz 2007 tarihlerinde terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalarda, kent merkezi ile Cizre ilçesinde 5 kişinin yakalandığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''14 Temmuz 2007 günü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar neticesinde; örgüte eleman temin eden 1 şahıs ve örgütün dağ kadrosuna katılım için gelen 1 şahıs Cizre ilçemizde yakalanmıştır. 16 Temmuz 2007 günü de Şırnak kent merkezinde örgüte elaman temin eden 2 şahıs ve örgütün dağ kadrosuna katılım için gelen 2 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslar haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile adli mercilere sevk edilmişlerdir.''

ÖRGÜTÜN TALİMATLARINI UYGULAYACAKLARDI

Açıklamada, ayrıca Silopi ilçesinde örgütün talimatlarını uygulamak için bir evde toplandıkları iddiasıyla 8 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilerek, ''15 Temmuz 2007 günü terör örgütünün komşu bir ülkede üst düzey yetkilileri ile görüşme yaparak görüşme sonucu alınan talimatları ülkemiz genelinde uygulayacakları şeklinde istihbari bilgiler elde edilmiş, yapılan çalışmalar neticesinde 8 şahıs evde toplantı halindeyken Silopi ilçemizde yakalanmışlardır'' denildi.