BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,23
ALTIN 2.453,83
HABER /  GÜNCEL

ÖSSye türbanla girilecek mi?

Türban kaosu sürüyor. Kimi üniversite türbanlı öğrenciyi içeri alıyor, kimi geri çeviriyor. Peki ÖSS'de ne olacak? Sınava türbanla girilecek mi?

Abone ol

Cumhurbaşkanı'nın anayasa değişikliğini onaylamasının ardından üniversiterde bir türban kaosu yaşanmaya başlandı. Kimi üniversite türbanlı öğrenciyi içeri alıyor, kimi kapıdan geri gönderiyor. Peki kılavuzunda "sınava başı açık girmek zorunludur" ibaresi bulunan ÖSS'de ne olacak? Öğrenciler türbanla sınava girebilecek mi? Tüm bunlar 13 Mart’ta yapılacak olan YÖK Genel Kurul’unda kesinleşecek.

ÜYELER İKİYE BÖLÜNDÜ

Bazı YÖK üyeleri, ÖSS Kılavuzu’ndaki "başı açık" ibaresinin kaldırılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Anayasa değişikliğini onaylamasının yeterli olduğunu söylerken, bazı üyeler de Anayasa Mahkemesi’nin kararının beklenmesi gerektiğini savunuyor.

ANAYASA MAHKEMESİ BEKLENMELİ

Anayasa Mahkemesi’nin türbana serbestlik tanıması halinde hukuki tartışmanın ortadan kalkabileceğini ifade eden muhalif üyeler, "Danıştay’ın ve mahkemelerin verdiği kararlar henüz değişmemişken, bir gün içinde türbanlıları da sınava alacağız demek çok yanlış. Mahkeme sonuçlansın, aykırılık ortadan kalksın ondan sonra türbanlıları alalım" dediler.

GÜL'ÜN ONAYI YETERLİ

Gül’ün onayının sınavlara türbanlı giriş için yeterli olduğunu savunan üyeler ise "Anayasa değişikliği üniversitelere türbanlı girmek için bile yeterli oluyor. Bu aşamada sınavlara da girilebilirler. Kaldı ki, sınava giren kişiler öğrenci değil, üniversite öğrencisi olmaya adaylar. ÖSYM’ye türbanlı girişe izin vermeleri için gereken yazıyı imtihan yapılmadan önceki son ana kadar gönderme imkanımız da var." diyorlar.

KILAVUZLAR DAĞITILMAYA BAŞLANDI BİLE

Başvuru merkezlerinde şu an dağıtımına başlanan ÖSS Kılavuzu’nda bir değişiklik olması halinde YÖK Başkanlığı, ÖSYM Başkanı’na kılavuzdaki "başı açık" ibaresinin kaldırılması için ek bir açıklama gönderecek. ÖSYM Başkanlığı da, türbanlı öğrencilerin sınavlara alınması için sınav merkezlerine genelge göndererek serbest bırakıldığın duyuracak.