BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,19
ALTIN 2.451,89
HABER /  GÜNCEL

Hahamlar uyuşturucu kuryesi çıktı!

İran’dan gelen uyuşturucuyu İstanbul’dan ABD’ye kaçırmak isteyen 2 İsrailli haham Paris’te yakalandı.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM) son yılların en ilginç uyuşturucu operasyonlarından birine imza attı. ABD, İsrail ve Türk polisinin yürüttüğü operasyonda İran’dan getirilen uyuşturucuyu İstanbul’dan ABD’ye kaçırmak isteyen 2 İsrailli haham Paris’te, mal sahibi İsrailli ise İstanbul’da yakalandı.

5 GÜN TAKİP EDİLDİ

İsrailli bir kaçakçının Türkiye’den ABD’ye uyuşturucu madde kaçırılması konusunda organizasyon yaptığı bilgisinin alınması üzerine Ankara’ya gelen ABD ve İsrailli narkotik uzmanları, KOM’daki narkotik ofisinde kamp kurdu. Üç ülkenin polisi 5 gün boyunca yaptıkları takipler sonrasında, 25 Şubat pazartesi günü İstanbul’a gelen İsrailli kaçakçıya ulaştı.

Polis, İshak R. adlı İsrailli’nin Ali P.K. adlı İranlıyla temasa geçtiğini belirledi. İki yabancıyı izlemeye alan polis, İshak R.’nin, çarşamba gecesi 23.30 sıralarında Atatürk Havalimanı’nda Paris’ten gelen 2 misafiri karşıladığını gördü.

İKİ AYRI ODA TUTTU

Havalimanı çıkışında araçla başlayan takip sonrasında İshak R.’nin misafirlerini Laleli’de kendi kaldığı otelde ayırttığı 2 odada ağırladığı saptandı. 2 misafirin, Türkiye’ye giriş kayıtlarından Yızhaq R. ve Simcha A.A. adlı İsrailli iki haham oldukları anlaşıldı.

2 din adamının perşembe sabahı İstanbul’dan Paris aktarmalı olarak New York’a gideceği belirlendi. Bunun üzerine KOM Dairesi ABD’yle ortak operasyon yapılması için izin istedi. Savcılığın gereken izni vermesi sonrasında ABD’li narkotik görevlisi ülkesindeki birimlerini alarma geçirdi.

POLİS İRANLI'NIN PEŞİNDE

Bu adli işlemler yapılırken, İshak R. ve 2 haham Atatürk Havalimanı’na geldi. İki haham, Air France’ın uçağıyla Paris’e uçtu. Polis, Fransa’ya bilgi vererek 2 hahamın uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını bildirdi. Paris De Gaulle Havalimanı’na inen İstanbul uçağından aktarma için çıkan Yizhaq R. ve Simcha A.A. adlı hahamlar gözaltına alındı. Hahamın valizlerinde yapılan aramada 7’şer kiloluk afyon sakızı paketleri bulundu.
İsrailli İshak R. ise cuma sabahı Atatürk Havalimanı’nda yakalandı. Polis, İsrailliye afyonsakızı temin eden İranlının peşine düştü.