BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Osmanlı Mimarisi Tosya'da canlanıyor

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Bayat köyünde Osmanlı mimarisi ile cami yaptırılıyor.

Abone ol

Tosya ilçesinde, Bayat köyünden İstanbul'a göç edenler kendi aralarında 86 üye ile kurdukları bir dernek vasıtası ile köylerine cami yaptırmaya karar verdiler.

Ardından kendi imkanları ile topladıkları 150 bin TL ile Osmanlı mimarisi ile yapılması planlanan cami ve sosyal tesisin inşaatına başlandı. Yapımına 3 ay önce başlanan caminin kaba inşaatı tamamlandı.

Yaklaşık 250 metrekare alana yapılan caminin, mimari özelliği ile bölgedeki ender camiler arasına girmesi bekleniyor. Toplam 500 kişinin aynı anda ibadet yapabileceği cami, mimarisinin yanı sıra bölge insanının yapımında sergilediği birliktelik ile de dikkat çekiyor. Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı ve bazı daire müdürlerinin de katıldığı bir ziyaret programı ile cami inşaatı ve çalışmalar yerinde incelendi. Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, bölge insanının birlikteliğinden etkilendiğini ifade etti. Caminin yapımına destek veren herkese teşekkür eden Kaymakam Yurt, "İnsanların hiçbir ayırım yapmaksızın bir araya geldiklerinde neler yapabileceklerini bugün burada görüyoruz. Bu güzel ibadethane hem yapımı hem de yapıldığı yer açısından birçok güzelliği bünyesinde barındırmakta. Caminin yapımında emeği geçen vatandaşlara teşekkür eder, bu güzel birlikteliğin başka alanlarda da artarak devam etmesini temenni ederim" dedi.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, inşaatı tamamlandığında caminin bölgedeki en nadide eserler arasına gireceğini ifade etti. Başkan Şahin, "Tosya ve köylerinde böyle fedakar insanlara rastlamak her zaman mümkün oluyor. İstanbul'a göç etmelerine rağmen kendi toprakları ile bağlarını koparmayan ve halen doğduğu toprakların gelişmesine yardımcı olan vatandaşlarımızı gönülden tebrik ederim. Görüyorum ki hiçbir masraftan kaçınmadan yapılan bu güzel ibadethane, bölgemizin nadide incilerinden biri olacaktır"