BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Osmaniye'de PDR günleri başladı

Osmaniye Valiliği tarafından düzenlenen, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Günleri başladı.

Abone ol

Osmaniye Valiliği Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından bu sene 6.'sı düzenlenen Rehberlik ve Psikolojik Danışma Günleri'nin ilk gün programları yapıldı.

Özel Ender Eğitim Kurumları salonunda düzenlenen birinci günün programında açılış konuşmasını yapan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hasan Topal, PDR Günleri'nin son yıllarda özellikle eğitimde önemi giderek artan rehberlik ve psikolojik danışmanlığın toplumda önemine dikkat çekmek ve belli konularda uzman isimleri Osmaniyeli'lerle buluşturmak için düzenlendiğini ifade ederek, "Bu bilimsel etkinlik ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma alanındaki bilimsel gelişmeleri takip edebilmek, okullarımızda sürdürülen hizmetlerin kalitesini ve verimliliğini arttırmak, eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin eğitim öğretim sürecindeki donanımlarını ve mesleki yeterliliklerini arttırmak, karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm önerileri geliştirebilmek, velilerimizin, çocuk ve ergenlerin eğitiminde bilinç düzeyini yükseltmek amaçlanmaktadır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan ise "Günümüzde toplumumuz stres, ekonomik sıkıntı, manevi sıkıntı gibi nedenlerden dolayı etkilenmektedir. Bu programlarda eğitimde şiddet, akran zorbalığı ve sanal zorbalık, eğitimde kariyer gibi konular hakkında bilgiler verilecektir. Bizlerin de bunları iyi bir şekilde topluma aktarmak için bu programlardan en iyi şekilde faydalanmamız gerekiyor. Ben meslektaşlarımın bu konuda başarılı olacaklarına inanıyorum ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

Programın sabah oturumunda Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü Başkanı Prof.Dr. Selahaddin Öğülmüş tarafından "Eğitim Ortamlarında Şiddet ve Önlemleri" konulu sunum yapıldı. Prof.Dr. Öğülmüş, özellikle son 5-6 yıldır bu konuda ülkemizde ciddi çalışmalar yapıldığına değinerek, "Okullarımızın ve eğitim kurumlarının bir çok tartışılacak konuları var. Şiddet bunlardan sadece biridir. Şiddet dediğimiz zaman işin rengi değişiyor. Çünkü şiddet ile eğitim yanyana gelecek iki unsur değildir. Bu nedenle şiddetin eğitimin diğer sorunlarından ayrı bir yeri vardır. Şiddet bir sendromdur, bir belirtidir. Burada şiddetin önlenmesinde; fiziksel önlemlerin yanı sıra sorunun temeline inmek gerekiyor. Yoksa fiziksel önlemler geçici oluyor, sorunu kökünden çözmüyor" şeklinde konuştu.

Şiddet sorununun sadece ülkemizde değil, ABD, Japonya ve birçok Avrupa ülkesinde önem arz ettiğini belirten Öğülmüş, bu ülkelerde de şiddet sorunu ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise sadece Rehber Öğretmenlere yönelik olarak "Kariyer Danışmanlığında Aile Rehberliği" konulu Ankara Üniversitesi'nden Yrd.Doç.Dr. Metin Pişkin tarafından sunum yapıldı.