BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kurban kesim kursu başlıyor

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi’nin Kurban Bayramı öncesinde kurban kesim kursu açacağı bildirildi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında Korkuteli Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak olan kurban kesim kursunun önümüzdeki günlerde başlayacağı kaydedildi.

Dini vecibelere ve sağlık şartlarına uygun olarak kesim yapılması amacıyla açılacak olan kursun 4 gün devam edeceğini bildiren Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Çatalkaya, kurs programı sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceğini söyledi.


Çatalkaya, Halk Eğitim Merkezi olarak nitelikli kurban kesim elemanı yetiştirmeyi ve isteyenlere bu işi meslek edindirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Doktor, veteriner hekim, gıda ve çevre mühendisleri tarafından verilecek olan kurs, teorik ve pratik olmak üzere iki bölümden oluşacak. Kurban Bayramı’nda vatandaşların dini vecibelerini yerine getirirken daha modern, temiz ve düzenli bir hizmet almalarını istiyoruz. Televizyon ekranlarında görmeye alışık olduğumuz olumsuz kesim manzaralarının ilçemizde yaşanmaması çok önemli” dedi.