BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

ASA'ya Hollanda dopingi!

Anadolu Spor Akademisi, Hollanda'da oynayacakları maç öncesi Riva'da kampa girdi. Minikler ise galibiyetten emin.

Abone ol

Hollanda'nın Zwolle kentinde düzenlenecek olan turnuva öncesinde, Riva Milli Takımlar Tesislerinde kampa giren Anadolu Spor Akademisi (ASA) futbol takımı, hayalleri gerçeğe dönüştürmek için, geri sayım başlattı.

Kampta geçirdikleri her günü dolu dolu geçirmenin gayretinde olan miniklerin neşesine ise diyecek yok. Dün Fenerbahçe hazırlık maçı galibiyeti sonrası ödül olarak, teknik heyet tarafından alınan tatlıları kendi elleriyle arakadaşlarına yediren, Ozan, "Yiyin arkadaşlar yiyin. Hollanda tatlısı bunlar. Zwolle kentinde her galibiyet sonrası daha çok tatlı gelecek" dedi.

Almanya'da düzenlenen turnuvada gol kralı olarak Türkiye'ye kupa getiren Ümit, Grasshopper'a transferi gündeme gelen Hakkarili Ozan'a, "Sen, Hollanda turnuvası öncesinde Zwolle'de de Grasshopper kulübüne gitmeden bize yine bu dopinglerden yedir söz mü?" şeklinde konuşunca Grasshopper'a gidecek olan diğer yıldız Ramazan Kaplan'da, "Öyle tek taraflı olmaz. Ben de, her gole bir tatlı isterim ona göre" diye konuşunca kahkahalar havada uçuştu.

Boğaz köprüsü renklendi

Riva'da kampa girdikleri günden beri bütün dikkatleri üzerlerinde toplayan ASA futbol takımı bugüne kadar zor olan bütün başarıları altına imza attı. Aralarında bazılarının ilk kez geldiği İstanbul'da dün Boğaz Köprüsü'nde Avrasya Halk Koşusu'na katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bugüne kadar büyük destek verdiği ASA futbol takımı burada gazetecilerin yoğun ilgisi karşısında oldukça heyecanlandı. Takımın, 'Rambo'su olarak bilinen Ramazan Kaplan'la basın mensupları röportaj yarışına girince, Boğaz Köprüsü'nde renkli görüntüler yaşandı.

Sırada 1'ncilik var

ASA'nın minikleri, Boğaz Köprüsü'nde, karşılarındaki gazeteci ordusuna verdikleri cevaplarla çevrede bulunanları şaşkına çevirdiler. Türkiye daha önce önemli başarılarla döndüklerini hatırlatan minikler, "Aldığımız başarılar, bize yetmez Türkiye'nin adını biz daha çok başarılarla gündeme getireceğiz. Almanya'da ikinci olmuştuk, sırada birincilik var" diyerek turnuva öncesi umutlu konuştular.

Sıradaki gelsin

ASA futbol takımı Riva'da, Türkiye'de U-11 futbol takımlarının yapamadığını yaptı Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fenerbahçe ile yaptığı üç maçta rakip takımlara gol olup ağdı.
Hakkarili miniklerden oluşan ASA futbol takımı bugüne kadar Galatasaray U-11 takımına 6 gol atan tek takım oldu. Fenerbahçe U-11 futbol takımıyla çıktığı maçta ise rakibine kök söktürdü karşılaşmayı 6-5 kazandı. İlk hazırlık maçında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni bozguna uğratarak 5-0 gibi farklı bir skorla yenmesini bildi.
3 maçta 17 gol atan Anadolu Spor Akademisi Çarşamba günü de Beşiktaş U-11 takımıyla bir maç daha yapacak ve daha sonra Hollanda'ya uçacak.