BIST 9.997
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.434,67
HABER /  DÜNYA

Osman Kemal oldu Johnson

Osmanlı'da İçişleri Bakanlığı yapmış Ali Kemal'in torununun oğlu Boris Johnson'ın Londra'ya başkan seçilmesi yankı buldu.

Abone ol

Dede Osman Kemal Johnson soyadını aldı
Önceki gün Londra Belediye Başkanlığı'na seçilen Ali Kemal'in torununun oğlu Boris Johnson'ın dedesi Osman Kemal'in, soyadını değiştirerek annesi Irene Johnson'ın adını aldığı ortaya çıktı. 

Osmanlı'nın son dönemlerinde İçişleri Bakanlığı yapmış olan Ali Kemal'in torununun oğlu Boris Johnson'ın Londra Belediye Başkanlığı'na seçilmesi İngiltere'de yankı yaptı. İngiliz politikasının en renkli kişiliklerden biri olduğuna dikkat çekilen haberlerde 44 yaşındaki Johnson'ın hayat hikayesine yer verildi. Johnson da galibiyeti sonrası babası Stanley Johnson ile birlikte Türk seçmenlerle bir araya geldi.

EYLEM PLANI AÇIKLAYACAK

Muhafazakar Parti'nin Londra belediye başkanlığını ilk defa kazandığına dikkat çekilirken, Boris Johnson'ın bu hafta içerisinde yeni ve önemli bir eylem planı açıklayacağı kaydedildi. Johnson'ın büyük dedesi Ali Kemal, 1900'lerin başında sürgüne gittiği Londra'da ilk evliliğini Winifred adlı bir İngiliz kadınla yapmıştı. İkinci doğumun hemen ardından kaybettiği İngiliz eşinden Selma ve Osman adında iki çocuğu vardı. Osman Wilfred Johnson'ın oğlu Stanley Johnson'ın dört çocuğundan en büyüğü Boris. Dedesi Osman Kemal soyadını değitirerek eşinin soyadını aldı ve Johnson oldu.

Boris Johnson'ın annesi ressam Charlotte Johnson da, Avrupa İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Sir James Fawcett'in kızı.