BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Oslo görüşmelerini sızdıran'ı açıkladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT ve PKK temsilcileri arasında yapılan Oslo görüşmelerini Emniyet İstihbarat'ın sızdırdığını açıkladı.

Abone ol

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, katıldığı bir televizyon programında, 2009 -  2010 yılları arasında yapılan Oslo görüşmelerini Emniyet İstihbarat'ın sızdırdığını belirterek, "Devlete ihanettir bu" dedi.

Türkiye'de yaşanan şiddet olaylarının durdurulması amacıyla aralarında Hakan Fidan'ın da bulunduğu MİT yetkilileri ve PKK arasında Oslo'da 2009 -2010 yılları arasında yapılan görüşmeler, 2011 Eylül ayında sızdırıldı. Yayınlandığı dönemde büyük tartışmalara yol açan görüşmeleri kimin sızdırdığı uzun bir süre tartışıldı. 

DEVLETE İHANETTİR BU

Eski İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, TRT Haber'de katıldığı bir programda, MİT ile PKK temsilcileri arasında Oslo'da gerçekleşen görüşmelerin ses kaydının kamuoyuna sızdırılmasıyla ilgili olarak, "Bu sızdırmayı Emniyet İstihbarat Dairesi yaptı. Bu çok açık. Başka bir birim sızdırmış olsa onu da söyleriz. Devlete ihanettir bu" ifadesini kullandı.

Yayınlandığı dönemde büyük tartışmalara yol açan görüşmeler, internette yayınlandıktan sonra medyada günlerce tartışılmış, görüşmeleri sızdırmakla suçlanan PKK ile diyalog kesilmişti. Sürecin aksamasının ardından yeni bir çatışma dalgasına yol açan süreçte onlarca şehit verilmişti.