BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.425,83
HABER /  GÜNCEL

Oryantiring Federasyonu hedef büyüttü!

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, gençlik merkezleri sayesinde önümüzdeki yıllarda 1 milyon gence ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Abone ol

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, hem müsabaka hem de organizasyon anlamında iyi bir yıl geçirdiklerini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da lisanslı sporcuları olduğunu ifade eden Çolakoğlu, Başbakan'ın Gazi Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen Gazi Cup'a yarışmacı olarak katıldığını söyledi.

Tekin Çolakoğlu, yaptığı değerlendirmede, gençlik merkezlerindeki 15 pilot uygulamayı faaliyete geçirdiklerini belirterek, "Gençlik merkezleri vasıtasıyla 1 milyon gence ulaşmayı hedefliyoruz. Projeler, 2015 yılı içinde hazırlandı. Bu yıl tam anlamıyla oturmuş olacak" dedi.

Oryantiringin tabandan yayılmasını hızlandırmak ve çocukların bu sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla, 10-14 yaş grubunda bölgesel lig çalışması başlattıklarını anlatan Çolakoğlu, "Bunun yanında, dünyadaki ilk atlı oryantiring organizasyonunu biz düzenledik. Binicilere oryantiring eğitimi vererek, Kapadokya'da düzenlediğimiz organizasyon, görülmeye değerdi" diye konuştu.

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Liselerarası Dünya Şampiyonası'nda Elif Gökçe Avcı'nın 3. olduğunu hatırlatan Çolakoğlu, bunun, alt yapıda yapılan çalışmaların karşılığı olduğunu dile getirdi.

Çolakoğlu, 2015 yılında, bir önceki yıla göre madalya sayısında artış yaşadıklarını kaydederek, "2015'te 36 madalya kazandık. Her yıl bir öncekinin üzerine koyarak devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU İLE BİR İLKE İMZA ATTIK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Gazi Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Gazi Cup'a yarışmacı olarak katıldığını hatırlatan Çolakoğlu, şunları söyledi:

"Sayın Davutoğlu ile bir ilke imza attık. İlk kez bir başbakan, böyle bir organizasyonda müsabık olarak yer aldı. Yarışmaya katıldı ama derecelendirmeye girmedi. Kendisine lisans da verdik."

ORYANTİRİNG SADECE BİR SPOR DEĞİL

Tekin Çolakoğlu, oryantiringin sadece bir spor olmadığına vurgu yaparak, yalnızca sportif anlamda değil, kültürel anlamda da yarışmalar düzenlediklerini söyledi.

Çolakoğlu, bu kapsamda, "Çanakkale, Atalarımızın İzinde Koşuyoruz" konulu bir proje hazırladıklarını ifade ederek, "Bu organizasyona yurt dışından sporcuları çağıracağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay çıkmasını bekliyoruz. Değişik bir organizasyon olacak" değerlendirmesinde bulundu.