BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Cizre'den beyaz bayraklarla göç ediyorlar!

Sokağa çıkma yasağının 19. gününe giren Cizre'de, çatışmaların şiddetlendiği Cudi Mahallesi'ndeki bazı aileler güvenlik güçlerinin denetiminde evlerinden ayrıldı.

Abone ol

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağının 19'uncu gününe giren Cizre ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor. İlçenin Cudi Mahallesi'nde bazı mahalle sakinlerinin evlerini terk ettikleri görüldü. 

Cizre'de halkı beyaz bayraklarla ilçeyi terk ederken ilçenin büyük bölümüne elektrik ve su verilemiyor. Isınma ve gıda sıkıntısının büyük boyutlara ulaşması Cizre'de insani dramı da beraberinde getirdi.

Güvenlik görevlileri, şiddetli çatışmaların yaşandığı mahallede uyarı anonsları yaparak, isteyenlerin evlerinden ayrılabileceğini söyledi. Güvenlik güçlerinin anonsları üzerine bazı vatandaşlar yanlarına alabildikleri eşyalarla birlikte güvenlik güçlerininin gözetiminde mahalleden ayrıldı.

Evlerinden ayrılan vatandaşlar alabildekleri eşyalarını omuzlarında taşırken, yaşlı bir yakınını el arabasında taşıyan kişi göze çarptı. İlçeden ayrılanların bir kısmı Şırnak'a, bir kısmı da Mardin'in Nusaybin ilçesindeki yakınların yanına gitti.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Silopi ile birlikte 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre'de güvenlik güçleri kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların yakalanması için operasyonlara devam ediyor.

Çatışmaların yoğunlaştığı Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinden silah ve patlama sesleri yükseliyor. İlçede dün gece çıkan çatışmada 1 polis, bugün düzenlenen roketatarlı saldırı da ise biri asker olmak üzere 2 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Saldırılarda 5 polis 4 asker de yaralanırken, bugün tanklar özellikle Cudi Mahallesi'ndeki bomba tuzaklı barikatlara atış yaptı.