BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.494,43
HABER /  SAĞLIK

Oruç tutmak kanser hücrelerini yok eder

Ramazan ayında oruç tutmanın faydası nedir? Formda kalmak için neler yapılması gerekir? Doktor Ender Saraç'tan çok önemli açıklamalar...

Abone ol

Doktor Ender Saraç, "Kanser bol yağ ve bol şekeri sever ve bu sayede gelişir. Oruç tutarken yağ ve şeker kesiliyor ve ilk olarak kanser hücreleri yok oluyor" dedi.

ETİ YAKMADAN YİYİN

Kanserden korunmanın yollarını da anlatan Saraç, "Kanserden korunmak için eti yakmadan yiyin. Kekik ve zahter tüketin. Mutlaka C, D ve B12 vitamini, omega3, selenyum alınmalı. Aşırı tuz tüketmeyin” diye konuştu.  

PAPATYA ÇAYI İÇİN

Türk halkının vazgeçilmez içeceği çayın fazla tüketildiğinde vücuda olumsuz etkileri olduğunu söyleyen Ender Saraç, "Fazla çay tüketimi demir eksikliğine neden oluyor. Hem sağlıklı beslenmek hem de formda kalmak için papatya çayı tüketebilirsiniz" açıklamasında bulundu.

EVİNİZE BEYAZ EKMEK SOKMAYIN

Sağlıklı beslenmenin altın kurallarından birinin de ekmekten uzak durmak olduğunu belirten Saraç, "Evinize beyaz ekmek sokmayın. Şekerden mutlaka uzak durun. Eğer şeker tüketiyorsanız spor yapmanız gerekiyor" dedi.

SİYAH SARIMSAK TÜKETİN

Sarımsağın faydalarını anlatan Saraç, "Hanımlar yemek yaparken mutlaka sarımsak kullanıyor. Ancak beyaz sarımsak yerine siyah sarımsak tüketin. Normal sarımsaktan 5 kat daha değerli. Kansere karşı, Alzheimer'e karşı etkili. Enfeksiyonlarla iyi savaşır" diye konuştu.

İKİ FİNCAN TÜRK KAHVESİ FAYDALI

Saraç ayrıca, "Günde iki fincan sade Türk kahvesi çok faydalı. Şeker hastaları acıbadem ve kekikle şekerlerini dengeleyebilir. Bir de ne olursa olsun karbonhidrat ve proteini bir arada tüketmeyin. 6 ayda bir de mutlaka kan tahlili yaptırın" şeklinde konuştu.