BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ortacalı miniklerin satranç tutkusu

Muğla'da Ortaca Kemaliye İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan, 6 metrekarelik dev satrança minikler yoğun ilgi gösteriyor.

Abone ol

Ortaca Kemaliye İlköğretim Okulu bahçesine öğrencilere satrancın öğretilmesi ve sevdirilmesi için yaptırılan 6 metrekarelik dev satranç miniklerden büyük ilgi görüyor.

İnşaat Mühendisi İlker Akar tarafından Kemaliye İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan satranç alanının açılış törenine İlker Akar, eşi Nedret Akar, Okul Müdürü İlyas Akbal, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan İlker Akar, ”1996 yılında Kemaliye köyüne ilk geldiğimde okul müdürü ile köy muhtarı bana gelerek okulun bahçesine Voleybol sahası yapacaklarını ve bundan dolayı benden 50 torba çimento istediklerini bildirmişlerdi. Bende severek yardımcı oldum. Sahanın yapıldığı ertesi yıl yani 1997 yılında Kemaliye İlköğretim Okulu Voleybol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu. Buda beni çok gururlandırdı.

Bu yılda Satrançta da dereceler alan Kemaliye İlköğretim Okulu’na bir bahçe satrancı yapalı dedik. Satrançta büyük bir başarı gösteren Kemaliye İlköğretim Okulu Satranç Takımı yapılan bu sahada daha iyi şampiyonluklara imza atacaklarına inanıyorum”
dedi.

Okul Müdürü İlyas Akbal ise, “1997 yılında İlker beyinde çabaları ile yapılan voleybol sahasında büyük başarılara imza attık. Türkiye üçüncüsü olduk. Bu yılda yapmış olduğumuz isteğimizi geri çevirmeyerek, okulumuzun bahçesine bir satranç alanı kurdu. Bundan dolayı ben öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerim adına kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Satranç alanında ilk karşılaşmasını İlker Akar ile okulun Satranç Antrenörü Hasan Güneş arasında yapıldı.