BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ortaca'da yangın!

Muğla'nın Ortaca ilçesinde kan orman yangını kısa zaman içinde büyüdü.

Abone ol

Ortaca İlçesi’nin Karaburun Mahallesi Orman sahasında saat 13.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Alınan ihbar sile harekete geçen Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri olay yerine giderek ilk müdahaleye yaptı. Orman yangının büyümesi üzerine, Marmaris, Fethiye ve Milas Orman İşletme Müdürlüğü’nde konuşlanan 3 yangın söndürme helikopterleri Akköprü Barajından aldıkları su ile yangına müdahale etti.

Keşif helikopterinde bulunan Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım’ın verdiği talimat doğrultusunda hareket eden 3 yangın söndürme helikopterleri yangının daha da büyümesine önledi.
Yangında Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar, Müdür yardımcısı Özay Güçlü ve Ortaca İşletme Şefi Aydın Ersoy gözetiminde yangına müdahale edildi.

Çıkan orman yangınına; 1 keşif helikopteri, 3 yangın söndürme helikopteri, 5 arazöz, 3 su tankeri Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü(ne bağlı 51 yangın söndürme işçisi, bir teknik elemanla İLE birlikte 7 Köyceğiz Zeytinalanı yangın söndürme ekibi ve Gürleyik yangın söndürme ekibinin katılımıyla; toplam 67 yangın söndürme işçisi yangında görev aldı. Orman yangını kısa sürede kontrol altına alınarak, soğutma çalışmalarına başlandı.