BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ormansa sizleri ormanlara gönderelim

Başbakan Erdoğan, bugün Ankara’da bir hastanenin açılışını yapmaya giderken yolda ’Yol istemiyoruz, orman istiyoruz’ diye bir pankart gördüğ...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, bugün Ankara’da bir hastanenin açılışını yapmaya giderken yolda ’Yol istemiyoruz, orman istiyoruz’ diye bir pankart gördüğünü belirterek, "Ormansa, sizleri ormanlara gönderelim. Gidin, ormanlarda yaşayın ama hiç olmazsa şehirdeki halkı rahatsız etmeyin" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rixos Otel’de düzenlenen ’AK Parti İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 2014 yılı Mart ayında yapılacak seçimlere 6,5 ay gibi bir zamanın kaldığını belirterek, "Bugüne kadar biz AK Parti teşkilatı olarak her seçimde sandıklar kapatıldıktan sonra bir sonraki seçimin hazırlıklarına başlayan yani her an seçime seçimlere hazırlıklı olan bir parti olduk. Bu bizim ilkemiz ve stratejimizdir. Biz, uzun soluklu bir maratonun yolcularıyız. Aşık Veysel’in diliyle ’Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece ve gideceğiz gündüz gece. Bu, uzun ince bir yolun yolcuları için bir devamlılık içinde belli hedefler, belli gayeler doğrultusunda hareket ettiğimiz için sandıklar kapatıldığında gündemi değişen bir teşkilat olmadık. Milletimiz kuruluşumuzdan bugüne seçim sonuçları yoluyla bizlere yetki verdi. Belli bir müddet içinden genel seçimlerde 4 yıl, yerel seçimlerde 5 yıl boyunca biz bu yetkiyi seçim yoluyla üzerimize aldık" dedi.

"SEÇİMLERE HAZIRIZ"
Bu süre içinde her zaman milletin gerçekleştirilen hizmetler hakkında ne düşündüğünü, memnuniyetini ve memnuniyetsizliğini dert edindiklerini belirten Erdoğan, "Gerek kamuoyu araştırmalarıyla gerek istişareyle, diyalogla milletimizin nabzını tuttuk. Burada şu ayrımı çok net bir şekilde ortaya koymak durumundayız. Bir, sadece seçimler için çalışan siyasi partiler vardır, bir de millet için çalışıp tabii olarak seçimlerde başarı elde eden partiler vardır. Ak Parti millet için çalışan bir partidir, AK Parti seçime değil ve seçimi değil millete hizmeti kendisine dert edinen oy kazanmak için değil, milletin gönlünü kazanmak için ter döken bir partidir. Bizim farkımız buradan geliyor, işte bu önemli farkımızdan dolayı 2014 seçimlerine de son derece hazırlıklı şekilde giriyoruz. Türkiye’nin 81 vilayetinde her bir ilçesinde, her beldesinde, köyünde, yaylasında hizmetlerimiz var. Bundan da ötesi 780 bin kilometrekaresinde 76 milyonun her biri için hayata geçirdiğimiz ve devam edeceğimiz projelerimiz var. Planlar şu anda yapılmış durumda. Biz 2014 Mart seçimlerine iki önemli enstrümanla giriyoruz. Bunun birincisi yaptıklarımız, ikincisi de başlayıp devam eden ve başlayacak projelerimizle giriyoruz. Bizi, bizden ziyade 11 yıldır ortaya koyduğumuz siyasetimiz anlatıyor" diye konuştu.
"Yaptığınız yolu, her gün üzerinden geçtiği yolu bile unutan vatandaş vardır" diyen Erdoğan, "Bunu belediye mi, karayolları mı yaptı? Başka siyasi parti orada şu anda iktidardır ama o hizmeti orada karayolları vermiştir. Anlatmadığımız, anlatamadığımız için zanneder ki onu belediye yapmış. Belediye farklı bir siyasi partinin belediyesidir ve gider yine oyu ona verir. Öyleyse bunu anlatmamız lazım. ’Bunu biz karayollarımız vasıtasıyla yaptık veya bizim yerel iktidarımızın yaptığı bir hizmettir’ bunu anlatmamız lazım. Bizi bizden ziyade 11 yıldır ortaya koyduğumuz eserlerimiz ve bundan sonrası için açıkladığımız projelerimiz anlatıyor" ifadelerini kullandı.

"İNSANOĞLU, YERİN ALTINDA YAPILANI GÖRMEZ"
Erdoğan, "Biz, yeraltında çok çalışan bir teşkilatız. Bunu niye söylüyorum, yani altyapı hizmetlerini ileri derecede yapan bir teşkilatız. Yerel yönetim iktidarına sahibiz. İnsanoğlu, yerin altında yapılanı görmez. Hep yerin üstünde yapılana bakar, daha farklı bir ifadeyle ’minareyi görür ama kuyuyu görmez’. Öyleyse, ne yapmak durumundayız. Bizim, ’şurada şu kuyu yapılmış’ bunu anlatmamız lazım. Kimse, atık su kanallarını görür mü, görmez. Kimse, içme suyuyla ilgili verilmiş hizmetleri görür mü, görmez. Bunları vatandaşın bilmesi lazım. Biz, merkezi ve yerel yönetim olarak bu işi bir arada götürüp halka mal etmemiz lazım. Biz, bütün bunların yanında bunlarla yetinmeyip ortada meyve veren bir ağaç varsa, şunu bilin ki taşlayanlar olacak. Öyleyse bu taşlayanlara karşı da tedbirlerimizi ayrıca almamız gerekmektedir. Biz, çalıştıkça çalışmayanlar, karalamak, kötülemek, çarpıtmak için elinden geleni yapacak ve her yola da başvuracaklardır. Bizim millet ile kurduğumuz bağı, gönül bağını hazmedemeyenler her türlü iftirayla, ithamla ve karalama kampanyasıyla üzerimize gelmeye devam edecekler. İşte, yaşadığımız Taksim olaylarını görüyorsunuz. Sadece Taksim’de kalıyor mu olay? Yok" şeklinde konuştu.

’YOL İSTEMİYORUZ, ORMAN İSTİYORUZ’ PANKARTI
Bugün Ankara’da bir hastanenin açılışını yapmaya giderken yolda ’Yol istemiyoruz orman istiyoruz’ diye bir pankart gördüğünü belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bugün bir pankart gördüm. Nereye gidiyordum? Gittiğim yer, 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alan üzerinde yaklaşık 3 bin 500 yatak kapasiteli bir şehir hastanesinin temel atma törenine gidiyordum. Pankart şu, ’Yol istemiyoruz, orman istiyoruz’. Böyle bir pankart olur mu? Bunu düşünebiliyor musunuz? Üniversite gençliği bu pankartı asıyor. Orman isteyenler için ormanlar bol ama şunu bilmiyorlar. Yol, medeniyettir. Yolu, suyu olmayanın medeniyeti konuşması mümkün mü? Yol olmasa üniversiteye gidemez. O yol sebebiyle üniversiteye gidiyorsun. Ormansa, sizleri ormanlara gönderelim. Gidin, ormanlarda yaşayın ama hiç olmazsa şehirdeki halkı rahatsız etmeyin. Onlar öyle diyor diye biz yolları yapmaktan vaz mı geçeceğiz. Kesinlikle yollarımızı yapmaya devam edeceğiz. Neden? Çünkü, insanın insana ulaşması için buna ihtiyaç var. Onlar, insanı insana ulaştıran, insanı yaşamla iç içe kılan bu tür araçları ortadan kaldıracak kadar maalesef nasibi olmayan bir zihniyetin mensupları."
(İHA)