BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Orman arazisine ev yapanlara şok

Orman arazisinde oturdukları gerekçesiyle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler bizi ramazan günü sokağa atmayın diye seslendi.

Abone ol

Bursa’da, orman arazisine ev yaptıkları gerekçesiyle binaları boşaltılmak istenen 281 aile sokağa döküldü.

Merkez Yıldırım ilçesine bağlı Yiğitler Mahallesi’nde oturan 281 aile, orman arazisinde oturdukları iddiasıyla Orman Bölge Müdürlüğü ile karşı karşıya geldi. 2008 yılında konu mahkemeye taşındı.

Mahkeme sonunda Orman Bölge Müdürlüğü mahkemeyi kazanınca ailelere evlerini boşaltmaları için tebligat yapıldı. Ancak aileler, yaklaşık 20 yıldır oturdukları evlerini bırakıp gidemeyeceklerini söylüyor.

orman-arazisi.jpg

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ARAÇLARINI KOVDULAR 

Mahallelerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü araçlarını kovan vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi. Yaşadıkları sıkıntıyı anlatan Hilmi Erden, kendilerine evleri boşaltın diye tebligat yapıldığını söyledi.

Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin kamyon ve kepçelerle geldiğini belirten Erden, şöyle konuştu: “2008 yılında dava başladı orman ile. Dava bitince bir ay önce bize yıkım kararı çıkarttılar. Şuan 281 eve tebligat yapıldı. Ama çok daha fazla ev var burada. Hepsi tabulu. 3 kat 5 kat olan evler var. Elektrik, su, doğalgaz var, vergilerimizi ödüyoruz.”

ELLERİNDEKİ TAPULARI GÖSTERDİLER 

Ellerindeki tapuları göstererek tepkilerini dile getiren mahalle sakinleri, şunları ifade etti: “Ramazan ayında bizi dışarı çıkartmaya çalışıyorlar. Bin tane aile nereye gidecek. Suriyeliler gibi mülteci kampı açsınlar oraya gitsin millet.

Geçenlerde 3 gün süre verdiler, bugün geldiler yine gönderdik yine 3 gün süre verdiler. Benim 10 nüfusum var nereye gideyim. Bir taraftan PKK ile barışıyorlar bir taraftan da vatandaşları dağa çıkartıyorlar.”

MÜBAREK GÜNDE BİZİ SOKAĞA ATMASINLAR

19 yıldır evinde oturduğunu söyleyen Saliha Kaya ise gözyaşları içinde şunları dile getirdi: “Evi boşaltın diye eşime zorla imza attırmışlar. Ne olursunuz yardımcı olun, mübarek günde bizi sokağa atmasınlar. Ne olursunuz Başbakanım bizi mübarek günde dışarı attırmayın, ne olursunuz bizim derdimize çare bulun. Elektriğimiz de suyumuzda her şeyimiz var. Eksik bir şeyimiz yok. 19 yıldır oturuyorum.