BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Çağlayan Adliyesi’nde eylem

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi üyeleri, Gezi Parkı eylemleri sırasında gazetecilerin de gözaltına alındığını belirterek...

Abone ol

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi üyeleri, Gezi Parkı eylemleri sırasında gazetecilerin de gözaltına alındığını belirterek, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yaptı.
Yaklaşık 20 kişilik grup İstanbul Adalet Sarayı’nın karşısındaki meydanda basın açıklaması yaptı. Bu sırada emniyet güçlerinin adliyenin C kapısı önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü. Grup adına basın açıklaması yapan TGS İstanbul Şubesi Başkanı Gökhan Durmuş, Gezi Parkı olayları sırasında 13 habercinin gözaltına alındığını belirterek, “Cumartesi akşamı İstiklal Caddesi ve çevresindeki eylemleri izlerken gaz bombaları, ilaçlı su, cop ve boyalı mermilerle yaralandı, hakarete uğradı, görev yapması engellendi. Medya emekçilerine saldırı, yurttaşın haber alma hakkına saldırıdır. Kınıyoruz. İşini özgürce yapabilmek isteyen tüm gazetecileri örgütlenmeye, mücadele etmeye çağırıyoruz’’ dedi.
Basın açıklamasına katılan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise bu yaşananların Gezi Parkı olaylarının öncesinde de olduğunu ifade ederek, “Ama kitlesel bir hedef gösterme haline döndü. Bu hedef göstermeden sadece yerel basın değil uluslar arası basında nasibini aldı. Bu işte medyayı baş belası olarak gören bir zihniyettir. Bir arkadaşımız bir yerde susturulur, diğer arkadaşımız öbür yerde yazar. Gerçekten bu tavrı kınıyorum” diye konuştu.
(İHA)