BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Orhan Miroğlu'ndan PKK'ya makul öneri

Kürt yazar Orhan Miroğlu, terörün çözümü konusunda RS FM'e çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Devletin zirvesi, Kürt sorununun çözümü için yeni bir süreç başlattı. Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde BDP'li vekilleri kabul ederek, 'Önümüzdeki süreç çok önemli, iyi değerlendirin, inisiyatif alın' mesajı verdi.

Başbakan Erdoğan'ın görevlendirdiği AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da başka bir heyetle Meclis'te bir araya geldi. BDP'liler kritik görüşmelerde 'Silahların susması için aracı oluruz' teklifi yaptı.

'Atilla Güner'le Akşam Postası' programına canlı yayınla bağlanan Kürt yazar Orhan Miroğlu, konu ile ilgili RS FM'e çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Orhan Miroğlu özetle şunları söyledi

"
Bu ülkenin bu şiddet ortamından kurtulması için gösterilen bütün çabalar takdire şayandır. Sayın Cumhurbaşkanının açıklamasında şöyle bir cümle geçti: Bu zaten sürekli olarak bizim gündemimizde olan bir mesele, yani çok farklı. Bu cümle özel bir gündem, özel bir bu meseleyle ilgili bir siyasi program pek yok gibi geliyor bana. Gerçeğe baktığınız zaman da Cumhurbaşkanı düzeyinde iki önemli parti, iki önemli siyasi aktör AK Parti ve BDP arasında görüşmelerin olduğu bir zamanda hala parmakların tetikten çekilmemesi çok umutlu bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu göstermiyor bence.

Bugün bir iyi niyet göstergesi benim aklıma şu geliyor mesela; keşke Öcalan mı yapar bunu, Karayılan mı yapar bilmiyorum ama barışa niyeti olan bir PKK şu adımı atmak zorunda. KCK’nın “Türkiye’deki faaliyetlerine son verdim” desin bu bile yeter. Hükümete yönelik bizim her şeyi söylememize elimize güçlendirmeye yarayacak bir adım olur bu. Çünkü artık bu şu anlama gelecek: “Evet bizim yegâne Kürt toplumu olarak Kürtlerin en azından bu konuda tercihte bulunan insanlar olarak BDP bizim yegâne gücümüzdür, örgütümüzdür demek” anlamına gelecek. Ona buna Yozgatlı Türk de saygı duyar, Konyalı Türk de saygı duyar. Ama böyle olmuyor ki. Bir hafta önce kongre yapılıyor Selahattin Bey diyor ki; Muhatabınız KCK’dir. Muhatabımız nasıl KCK olacak? KCK’nın eylemlerine baktığınız zaman nasıl yani bu devlet KCK’yı muhatap alacak? Bu olmaz ki, muhatap sensin, BTP’dir. 2,5 milyon oy alan meşru siyasi bir parti var ortada.