BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.461,30
HABER /  GÜNCEL

Örgüt üyeleri köylülerin eline düşünce...

Uyuşturucu taciri olduğunda şüphelenilen 4 kişi köylü kadını tehdit etti. Köylüler peşlerine düşüp yakaladılar, döve döve getirip meydana attılar.

Abone ol

AYDIN’ın Köşk İlçesi'ne bağlı Kızılcaköy Köyü’nde, suç örgütü üyesi oldukları ileri sürülen biri pompalı tüfekli 4 kişiden 3’ü, köylüler tarafından yakalanıp dövüldü.

3 kişiden 2'sini köy odasına kilitleyen 700 kadar köylü, meydanda kanlar içinde yatan diğer kişiye ise janarma ve sağlık ekiplerinin 6 saat süreyle müdahale etmesine engel oldu.

Kaymakam Murat Sefa Demiryürek’in köylüleri ikna etmesinin ardından yaralı 3 kişi Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Köşk’e 18 kilometre mesafedeki Kızılcaköy Köyü’nde, dün iftar saatinde, incir bahçelerinin arasında biri pompalı tüfekli 4 kişi gören köylü kadınlardan biri, şüphelenip kim olduklarını sordu. İddiaya göre, şüpheli 4 kişi kadına terslenip, tüfekle tehdit etti. Kadının durumu haber verdiği oğulları bir grup köylü ile 4 şüphelinin peşine düştü. Kalabalık bir köylü grubunun geldiğini gören şüpheliler de kaçmaya başladı.

DÖVE DÖVE KÖYE GETİRDİLER

38278_3832_26072013_1.jpg

Şüphelilerden, G.A. (34) kaçarken rastgele ateş ettiği tüfeğinin tutukluk yapması üzerine köylüler tarafından yakalanıp, köy meydanından feci şekilde dövüldü. Bir grup köylü de kaçan diğer 3 şüphelinin peşine düştü. Köylüler, 5 kilometre mesafedeki komşu Başçayır Köyü girişinde şüphelilerden E.B. (32) ile S.D.’yi (32) de yakaladı. Diğer şüpheli ise kaçtı.

2 şüpheliyi döve döve köye kadar getiren köylüler, meydandaki köy odasına kilitleyip, jandarmaya durumu bildirdi. 803 nüfüslu Kızılcaköy Köyü meydanında toplanan yaklaşık 700 kişi, jandarma ve 112 Acil Servis ekibinin yerde kanlar içinde yatan G.A.’ya müdahale etmesine izin vermedi.

CAMİDEN ANONS YAPILDI

38278_17515_26072013104344_16.jpg

Durumu haber alan Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Ak Partili Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak köye gelerek, durum hakkında bilgi alıp, köylüleri sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada köyün imamı da camiden anons yaparak, sağduyulu davranılması çağrısında bulundu.

TAKVİYE OLARAK 150 POLİS VE JANDARMA GELDİ

Jandarma köy meydanında kanlar içinde yatan G.A.’yı koruma çemberine alıp, Aydın ve Nazilli ve Köşk ilçelerinden takviye ekip istendi. Takviye olarak toplam 150 polis ve jandarmanın gelmesinin ardından savcı Zeki Polat, olay yerine gelip, gerekli incelemelerde bulundu.

38278_17515_26072013104344_17.jpg

Savcının incelemesinin ardından yaralı üç kişi 6 saat sonra hastaneye kaldırılmak istendi. Ancak köylüler, G.A.’nın ambulansa alınmasına engel olmak istedi. Jandarmanın araya girmesi üzerine G.A. ambulansa alınabildi. Köylüler bu defa, diğer 2 yaralının bulunduğu sivil jandarma aracını yumrukladı. Feci şekilde dövülen üç kişi, güçlükle köylülerin arasından çıkartılıp, Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

CAMİ AVLUSUNDA İFADE ALINDI

38278_17515_26072013104344_20.jpg

Savcı Polat, köy camisinin avlusunda görgü tanıklarından 10 kişinin ifadelerine başvurdu. Köylülerin, “Hepimiz şikayetçiyiz” demeleri üzerine savcı Polat, “Yarın adliyeye gelir şikayet dilekçelerini verirsiniz” dedi. Kaymakam Demiryürek ve Milletvekili Uzunırmak’ın da telkinleriyle sakinleşen köylüler, evlerinden getirdikleri yemeklerle köy meydanında sahuru yaptıktan sonra dağıldı.

KAYMAKAM: UYUŞTURUCU TİCARETİ OLABİLİR

38278_17515_26072013104344_27.jpg

Kaymakam Demiryürek, “Bir yıl önce bu köyümüzde 70 bin kök hintkeneviri ele geçirildi. Köye gelen bu kişiler de uyuşturucu ve bazı suçlardan sabıkalı. Köye gelme nedenleri yine uyuşturucu ticareti olabilir, kanısındayız. Ancak, şu anda ifade verecek durumda olamadıkları için kesin bir şey söyleyemeyeceğim. Köylülerde bu konuda hassas oldukları için böyle bir durum yaşanmış olabilir. Köy meydanındaki yaralıya doktor ilk kontrolü yaptığında hayati tehlikesi olmadığını söyleyince, kalabalığın sakinleşmesi için bir süre müdahalede bulunulmadı. Herkesi, sağduyulu davranmaya çağırıyorum” dedi.


İMAM 10 GÜNDÜR PARKTA YATIP KALKIYOR
DİĞER SAYFADA[PAGE]

PARKTA YATIP KALKAN İMAM

TÜRKİYE'ye yasadışı yollarla giriş yapan ve sığınma talebinde bulunan İranlı imam 57 yaşındaki Abbas Behnam, günlerdir Kayseri'de bulunan Mimarsinan Parkı'nda yatıp kalkıyor.

38285_4497_26072013_4.jpg1 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yaptığını ve sığınma talebinde bulunduğunu belirten Behnam, önce Ankara'da bulunan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne başvurusu yaptığını, oradaki görevlilerin de kendisini Kayseri'ye gönderdiğini söyledi.

28 LİRA VERİP YOLLADILAR

Kayseri'de faaliyet gösteren Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'ne (SGDD) başvurmasının istendiğini ifade eden Behnam şöyle dedi:

"İran'da uzun yıllar imamlık yaptım. Ülkemdeki baskıdan ve zulümden dolayı ülkemi terk ettim ve 1 Temmuz 2013 tarihinde Ankara'ya yasadışı yollarla giriş yaptım. Daha sonra Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne sığınma talebimle ilgili başvuru yaptım. Oradan bana 28 TL tren parası verdiler ve Kayseri'de faaliyet gösteren Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'ne gönderdiler. Kayseri'ye ilk geldiğimde gideceğim yeri bilmediğim için tren istasyonunda yattım. Ancak, oradaki görevliler burada yatamayacağımı söylediler ve ayrılmamı istediler. Ben de çareyi parka sığınmakta buldum."

10 GÜNDÜR BİR KARTONUN ÜSTÜNDE UYUYOR

Eşinden boşandığını ve bir çocuğunun da İran'da taksicilik yaptığını anlatan Behnam, siyasi baskılar nedeniyle terk ettiği ülkesine bir daha dönmek istemediğini ve ABD'ye gitmek istediğini söyledi.

Parkta yatıp kalkmaktan korktuğunu belirten Abbas Behnam, "Yaklaşık 10 gündür parkta bir karton üzerinde çantamı yastık yaparak, yatıp kalkıyorum. Derneğe her gün gidiyorum ama sorunumla ilgilenmiyorlar. Polise de başvurdum ama sonuç elde edemedim. Bu şehirde yalnızım. Geceleri de polis karakoluna yakın bir yere gidip, güvenli olur diye yatıyorum" dedi.

38285_4497_26072013_1.jpg

Kayseri Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği yöneticileri ise Abbas Behnam'ın Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne başvuru yaptığını belirterek, kendilerinin bu konuda bir yaptırımlarının olmadığını açıkladı.


YANAN ARABASINI ÜFLEYEREK SÖNDÜRMEYE
KALKTI. GÜNÜN GÖRÜNTÜSÜ... DİĞER SAYFADA[PAGE]

YANAN ARABASINI ÜFLEYEREK SÖNDÜRMEYE KALKTI

Yanan otomobil vatandaşların yangın tüpüyle müdahale etmesiyle söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Halit Atadeniz'in kullandığı 01 LR 094 plakalı otomobil, Yüreğir Otogarı’nda seyir halindeyken motor bölümü yanmaya başladı. Otomobilinin yandığını fark eden Atadeniz, aracını durdurarak otomobilden inip aracın kaputunu açıp söndürmeye çalıştı.

ARACINDA YANGIN SÖNDÜRME TÜPÜ YOKTU

Atadeniz önce yangını nefesiyle söndürmeye çalıştı ancak söndüremeyince bu kez çevredeki vatandaşlardan su ve yangın tüpü getirmeleri için yardım istedi.

Otomobilin içinden çıkardığı küçük bir bidondaki suyla yangına müdahale eden Atadeniz'in imdadına çevredeki vatandaşlar yetişti. Bir vatandaş yangın tüpü getirerek, yangına müdahale etti. 

YÜZÜNDEN YARALANMA TEHLİKESİ ATLATTI

Bu arada getirilen sopa ile kapanan kaput açılarak yangının devam edip etmediği kontrol edildi. Yangın küçük çaplı devam ederken Atadeniz, yine nefesiyle yangına müdahale etmeye çalıştı. Ancak Atadeniz, yüzünden yaralanma tehlikesi atlattı.

Otomobil yanarken etrafında bulunan araçları sürücüleri, hemen olay yerinden uzaklaştırdı.
Daha sonra yapılan müdahaleyle tamamen söndürülen otomobilde, maddi hasar meydana geldi.

yangin.20130726105009.jpg



KOCAYI KATİL EDEN MAHALLE DEDİKODUSU
DİĞER SAYFADA[PAGE]

KOCAYI KATİL EDEN MAHALLE DEDİKODUSU

Cinayet şüphelisi Yakup Yılmaz'ın, emniyette polislere, oturdukları mahallede bir çok kişinin eşinin kendisini aldattığı yönünde uyardığını, cinayetleri işlemek zorunda kaldığını söylediği iddia edildi.

Merkez Seyhan İlçesi Dumlupınar Mahallesi'nde 20 Temmuz'da meydana gelen olayda, ailesine şiddet uyguladığı gerekçesiyle, mahkeme kararıyla evden uzaklaştırma kararı bulunan Yakup Yılmaz, oturdukları mahallede eşi Songül Yılmaz ve sevgilisi olduğunu iddia ettiği Çetin Altun'a kurşun yağdırdı. Genç kadın olay yerinde yaşamını yitirirken, Çetin Altun da kaldırıldığı Adana Devlet Hastanesi'nde 5 gün sonra öldü. 

DEDİKODULAR DEVAM EDİNCE

Olayın ardından kaçarak izini kaybettiren Yakup Yılmaz, dün Yunus polislerinin yaptığı asayiş uygulamasında, bir otomobil içinde yakalandı. Gözaltına alınan Yakup Yılmaz, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde susma hakkını kullanacağını belirterek, ifade vermedi. Cinayet şüphelisi Yılmaz'ın, çevresindeki polislere, oturdukları mahallede eşinin kendisini aldattığı şeklinde dedikodu çıktığını, bir çok kişinin kendisini bu konuda uyardığını, dedikoduların devam etmesi üzerine, dayanamayarak cinayetleri işlemek zorunda kaldığını söylediği ileri sürüldü.

Geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edilen Yakup Yılmaz, emniyetten çıkarken, "Ben kimseyi öldürmedim. İlaçlarımı vermiyorlar. Beni çocuklarımla görüştürmediler" dedi.