BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86
HABER /  SPOR

Orgill 5 maçta 5 gol attı fatura Comolli’ye çıktı

Devre arası transfer sezonunda Wolfsberger kulübünden Ankaragücü'ne transfer olan Orgill hat-trick yaptı, fatura Fenerbahçeli Comolli’ye kesildi.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’in 24.hafta maçında Antalyaspor'u deplasmanda 4-2 mağlup eden ve puanını 30’a çıkaran Ankaragücü’nde büyük bir sevinç yaşanıyor.

Bir ilk yaşandı
Antalya Stadı’ndan alınan 3 puanla küme düşme hattından iyice uzaklaşan ve derin bir nefes alan Ankaragücü’nde Dever Orgill’in attığı 3 gol büyük dikkat çekerken, 28 yaşındaki forvetin bu sezon Süper Lig'de bir maçın ilk yarısında hat-trick yapan ilk isim olması çarpıcı istatistik olarak göze çarptı.

Uzun süre takip ediliyormuş 
Ocak ayında Avusturya’nın Wolfsberger kulübünden transfer edilen ve sarı lacivertli formayla 5 maçta 5 gol 1 asistlik performans ortaya koyan Orgill’in uzun zamandır hocası Mustafa Kaplan tarafından izlendiği ortaya çıktı. Takım çalıştırmadığı dönemlerde sık sık yurtdışında oyuncu takip eden ve gözüne kestirdiği isimleri bir bir kaydeden Mustafa Kaplan’ın Ankaragücü’ne imza atar atmaz Orgill’i transfer ettiği belirtilirken, tecrübeli teknik adamın başarılı tercihi alkış topladı.

Orgill 5 maçta 5 gol attı fatura Comolli’ye çıktı
Devel Orgill’in ilk yarıda yaptığı hat-trick sosyal medyada da yankı uyandırdı. 5 maçta 5 golle Slimani ve Frey’i yakalayan, Soldado’yu ise geride bırakan Orgill, özellikle Fenerbahçe taraftarlarına iç çektirirken, maliyet olarak yüksek fiyatlara transfer edilen ve hemen hemen hiçbir katkı alınmayan futbolcuları Türkiye’ye getiren Comolli’nin yine hedef tahtasına oturtulması gözlerden kaçmadı.

Dever Orgill’in Ankaragücü ile 2020’ye kadar sözleşmesi bulunuyor.