BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  GÜNCEL

Organ naklinde skandal üstüne skandal

Bilim Kurulu'nun dün organ nakli yapan hastanelere yönelik aldığı kararlar 'organ nakli' ameliyatlarında yaşanan yeni skandalları da gün yüzüne çıkardı.

Abone ol

Bilim Kurulu, Hacettepe'nin yüz, kol ve bacak nakil ruhsatını iptal etti. Akdeniz Üniversitesi'ni uyardı.

Çift kol ve bacak nakli sonrasında hayatını kaybeden Şevket Çavdar'ın ailesi ise şok iddialarda bulundu.

ÇAVDAR AİLESİ: HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

Hacettepe Üniversitesi tarafından çift kol çift bacak nakli sonrasında hayatını kaybeden Şevket Çavdar'ın ağabeyi Mutlu Çavdar, kardeşinin denek olarak kullanıldığını savunarak hukuki yollardan haklarını arayacaklarını söyledi. Çavdar, "Yanlış ameliyat yapmışlar. Bizim o anki isteğimize karşı çıkmaları lazımdı. Bacakların hastaneye getirilişi bile yanlıştı. Sadece doku merkezini değil Hastaneyi kapatsınlar. Hem maddi hem de manevi davası açacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

AMELİYATTAN ÖNCE SİGARA İÇTİ

Bugün'ün haberine göre, Çavdar'ı hastaneye götüren kardeşi Ümit Çavdar ise Hacettepe Üniversitesi'nin ameliyata girmeden önce kendilerine 13 sayfalık bir form imzalattığını söyledi.

Ameliyat sırasında oluşabilecek risklerin kendilerine anlatılmadığını iddia eden Çavdar, belgelerde sadece ameliyat sonrasında kullanılacak ilaçların risklerinin yer aldığını savundu. Çavdar, ameliyata girecek kişinin üç ay öncesinden sigarayı bırakması gerektiği yönünde kendilerine imzalatılan formun 10. maddesini şöyle aktardı:

"Vücudunuzun sağlık durumu ve ameliyat sırasındaki genel sıhhatinizin ameliyat sonrası nasıl iyileşeceğini gösteren önemli bir göstergedir. Yaptığımız mikro cerrahi ameliyatının başarısı ve yara iyileşmesi için önemli bir faktördür. Sigara kullanıyor iseniz mutlaka ameliyatta girmeden üç ay önce sigara kullanımını bırakmak zorundasınız. Aksi takdirde nakil yapılamaz."

Çavdar, kardeşinin ameliyata girmeden önce merdivenlerde bile sigara içtiğini hatırlatarak "Bu insana nasıl nakil yaparsınız" diye sordu.