BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,06
ALTIN 2.457,34
HABER /  GÜNCEL

Org. Çetin Doğan'a gözaltı şoku!

Hakkında çok şey söylendi, açıklamaları çok tartışıldı. Balyoz'un gözaltı listesinin son ismi Emekli Orgeneral Doğan oldu!

Abone ol

Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında 1'nci Ordu Eski Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın Bodrum'daki villasında yapılan aramalar sona erdi. Doğan gözaltına alındı.

Balyoz soruşturmasını yürüten savcıların talebi üzerine Bodrum Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Çetin Doğan'ın Yenimahalle'deki Sun Hill Vilları'ndaki tripleks villasında başlatalına ve 5 saat süren arama tamamlandı. Aramanın başlamasından kısa bir süre sonra Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay'ın da katıldığı arama çalışmalarında bir bilgisayar çantası dolusu evrağa el koyulup, bilgisayarların harddisklerinin kopyalandı.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Bir ara eski 1. Ordu Komutanı olan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın gözaltına alınmasından sonra adliye önünde açıklama yapan Avukat Cemal Ülgen, “Sabah saatlerinde 3 savcı ve 1 hakimin imzası bulunan tutanakla evine gelen polisler arama yapmaya başladı. Tutanakta bugüne kadar olan delillerle birlikte arama sonucu çıkacak suç unsurları veya yeni bir kanıt bulunması halinde yakalama yapılacağı kararı bulunuyordu. Bir suç unsuru bulunmadığı için itiraz ettik. Savcı yakalama istemiş. Bunun üzerine tekrar adliyeye gidip yakalama kararı çıkartarak, merkez komutanlığına faks çekmişler. Bunun üzerine Çetin Doğan, saat 19.00 kıralarında gözaltına alındı.” diye konuştu.