BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.402,74
HABER /  GÜNCEL

Orada eskiden Abdullah Öcalan vardı

Dünyayı sokak sokak gösteren Google Earth'te sansür.. İmralı adasını görmek isteyenler sürprizle karşılaştı.

Abone ol

Google Earth'e Abdullah Öcalan ayarı... Dünyayı sokak sokak, ev ev gösteren uydu programı İmralı sansürüne uğradı. Ada'daki bütün binalar beyaz örtüyle gizlendi.

İMRALI SİLİNDİ, SİLİVRİ NEDEN SİLİNMEDİ?

Bu ilginç gelişme Akşam gazetesinin manşetine taşındı. Ender Türkkan imzalı haberde İmralı ile Silivri karşılaştırıldı. Haberde İmralı için konulduğu düşünülen güvenlik kriterinin neden Silivri'de olmadığı soruluyor.

SALDIRI YA DA FİRAR FİRİŞİMİ ŞÜPHESİ

PKK elebaşı Öcalan'ın hapis cezasını çektiği İmralı'daki cezaevi, kışla ve hizmet binalarının uydu görüntüleri Google Earth'te rötuşlandı. Bilgisayar teknolojisiyle Ada'ya beyaz örtü çekildi. İmralı'yı gösteren fotoğrafta da mavi sulardan başka şey görünmüyor. Sansürün Apo'nun havadan firar girişimine karşı tedbir olduğu sanılıyor.

SİLİVRİ'YE SANSÜR YOK

Örtünün sadece İmralı'ya çekilmesi de bu olasılığı artırıyor. Çünkü TBMM, Genelkurmay, askeri üsler, hatta Ergenekon tutuklularının kaldığı Silivri Cezaevi'nin görüntülerinde sansür yok. Stratejik öneme sahip bu yapılar, Google Earth'te açık koordinatlarıyla en ince ayrıntısına kadar izlenebiliyor.
Öcalan'ın bulunduğu bina ve askeri tesisler adanın güneyinde. Görüldüğü gibi bu yerler beyaz örtü ile boyanmış..

Google ayarından önce Öcalan'ın kaldığı bölüm havadan böyle görünüyordu.