BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,77
ALTIN 2.397,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çumra'nın mis kokulu gençleri

Konya Çumra Yüksekokul öğrencileri tamamen doğal bitkiler kullanarak parfüm üretiyor.

Abone ol

Selçuk üniversitesine bağlı Çumra Meslek Yüksekokulu öğrencileri tamamen doğal bitkiler kullanarak parfüm üretiyor.

Çumra meslek yüksekokulunda bulunan tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği bölümünde eğitim gören öğrenciler, doğal bitkilerin yağını çıkararak parfüm üretiyor.

Bitkileride okul bahçesinde yetiştiren öğrenciler, kendi ürettikleri parfümleri kullanıyorlar. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği bölüm sorumlusu öğretim üyesi Züleyha Endes "Bu programda 6 yıldır bahçede yetiştirilen bitkilerle parfüm üretiyoruz. Öğrencilerimiz birbirinden güzel kokulu parfümler ortaya çıkarıyor. Bu işi profesyonel olarak yapmaya başladık,öğrenciler kendi yetiştirdiği parfümleri kullanıyor’’ şeklinde konuştu

Kozmetik ürün olarak parfümün yanı sıra ruj, sabun, krem, mum ve tedavi edici özelliği bulunan karışımlarda ürettiklerini söyleyen Endes, ürettikleri malzemelerin tamamının doğal bitkilerden oluştuğunu belirtti.

Yüksek okul müdürü Doçent Doktor Fatih Er, 2004 yılında bu yüksekokula başladıktan sonra hep dikey büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Er, "Öncelikle çalışma tekniklerine önem verdik, TÜBİTAK ve Avrupa birliği destekli projeler başladı, bu projede 7 öğretim görevlisi yer alıyor, Leonardo Da Vinci ve Erasmus programlarına 60 öğrenci gönderdik, bu programlar Avrupa birliği tarafından yürütülmektedir’’dedi.

Er, laboratuar altyapısını sağladıktan sonra ekibi kurduğunu belirterek, toplam 21 kişilik kadromuz ve 700 öğrencimiz var, amacımız sayıyı artırmak değil nitelikli öğrenciler ve kalifiyeli eleman yetiştirmektir’’ şeklinde konuştu (Kamil KÖROĞLU-KONYA)