BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.440,13
HABER /  GÜNCEL

Operasyona şeytanlı İsrailli açıklama

Yazar Gültekin Avcı cemaate yakın Bugün televizyonunda operasyona yönelik hukuki eleştirilere cevap verdi.

Abone ol

Bugün yazarı Gültekin Avcı, elinde suç delili olan savcının soruşturma açmak zorunda olduğunu belirterek, "Velek ki şeytan bile savcıya gerçek bir suç delili verse suç ihbarında bulunsa, ABD bile suç ihbarında bulunsa, İsrail İran bile suç ihbarında bulunsa, bakın CMK 160 açık." dedi.

Eski savcı ve Bugün gazetesi yazarı Gültekin Avcı, yolsuzluk iddiasıyla düzenlenen operasyonla ilgili hukuki süreci ve gelen eleştirileri cemaate yakın Bugün televizyonunda cevap verdi.

Adli kolluk görevlilerine adli görevi bulunmayan üsleri tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili emir ve talimat verilemeyeceğini belirten Avcı, şunları söyledi:

"Eğer bilgileri varsa birisi kanunu ve gizliliği ihlal etmiş demektir. Durum bu kadar açıkken, Arınç ve sayın başbakanın kimsenin haberi yok açıklaması bu kadar kanun maddesini ya görmemek veya vahim bir hatayla bilmemek demektir. Bakanlarla ilgili fezleke prosedürü zaten rutin bir işleyiş. "

Yamyam tweeti konuşulmuştu

Dershane tartışmalarıyla ilgili Cemaat'in tutumunu Twitter'da savunmaya çalışan Avcı'nın sözleri çok konuşulmuştu. Gültekin Avcı, Cemaat'in Afrika'daki eğitim faaliyetlerine gönderme yaparak Twitter'dan şöyle yazmıştı:

"Adını bile duymadığınız yaban ellerde yamyamlara medeniyet öğreten insanların feryatları ne zaman kara propaganda oldu."


Twitter'da tepkiler gelince twiti silen Avcı, neden sildiğini de şöyle açıklamıştı:

"Neden mi sildim? Fitnecilerin üstüne bindiği şer atı olmasın diye. İdraksizlere payanda olmasın diye. Bazı edepsizler, “yamyam” tabirinin mecazi olduğunu, gayretin zorluğunu ifade ettiğini anlayamamışlar. İhtimal ki idrak yolları iltihabı var."

Operasyonun hükümet cemaat geriliminin ürünü olduğu iddiasına tepki gösteren Avcı, komplo iddiasını dile getirenleri iddialarını ispata çağırdı. Gültekin Avcı, savcıların neden soruşturma açmak zorunda olduklarını da ilginç örneklerle anlattı:

SAVCILAR ELİNDE SUÇ DELİLİ OLMADAN HAREKET ETEMEZ

Bu hususta dillerde gezen şu. acaba cemaat operasyonu mu? Cemaat mi operasyon yapıyor? Arınç'ın bahsettiği psikolojik harp veya sayın başbakanın söylediği hükümete operasyon gibi eylemler gerçek adli bilgi belge ve suç delillerine dayanarak yapılmaz. Gerçeklerle operasyon yapamazsınız. Bunlar gerçekse eğer gerçeklerin gereği yapılır. Gerçeklerle adalet aranır. Sahte bilgi belge düzmece deliller varsa ancak o zaman hükümete operasyon idialarının içi dolabilir. Operasyona cemaat hükümet gerilimini ürünü demek ceza hukukunu hiç bilmemek demek. Böyle bir iddianın ispatı mümkün değil. Buyursun ispatlasınlar. 

VELEV Kİ ŞEYTAN, ABD, İSRAİL, İRAN SUÇ İHBARINDA BULUNSA BİLE

Zira savcılar elinde suç delili olmadan hareket edemez. Elinde suç delili olan savcının soruşturma açmaması da suçtur. CMK 160. madde açık. Velek ki şeytan bile savcıya gerçek bir suç delili verse suç ihbarında bulunsa, ABD bile suç ihbarında bulunsa, İsrail İran bile suç ihbarında bulunsa, bakın CMK 160 açık. Savcı ne yapacak? Acaba gerçekten böyle bir suç var mı? Savcının görevi uluslararası dengeleri, siyasal hesapları, şunları bunları gözetmek değil, savcı kendisine bulunulan suç duyurusunda hakikatı aramak zorunda. Adli süreçler kanun ve delilllere göre işler. İtiraz mahkemeleri savcının keyfi hareketlerini derhal reddeder, en nihayetinde AHİM'den geri döner. O halde bu kuşku telaş neden?"