BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Onlar da ağızlarının tadını biliyor

Çinliler, Adana’da yedikleri metrelik Adana Kebabı’na bayıldı. <br/>Turla gezmek için Adana’ya gelen Bin Liv ve Changru Wei Adana’nın yörese...

Abone ol

Çinliler, Adana’da yedikleri metrelik Adana Kebabı’na bayıldı.
Turla gezmek için Adana’ya gelen Bin Liv ve Changru Wei Adana’nın yöresel yemeklerini tatmak için de Golcuoğlu Kebapçı’yı seçti. Geldikleri kebapçıda önce metrelik Adana Kebabı’nı gören Çinliler merak ettikleri kebaptan tattı. Erkek kuzu etinden ve yine erkek kuzu kuyruk yağından yapılan Adana Kebabı’ndan yiyen Çinliler kebabı çok sevdi.
Bin Liv, daha önce bu tür kebap hiç yemediğini, Adana’ya da ilk kez geldiğini belirterek, "Çok farklı bir lezzeti var benim çok hoşuma gitti. Bizim yemeklerimize benzemiyor ama çok güzel. Bundan sonra Adana’ya geldiğim zaman bu kebaptan yiyeceğim" dedi.
Liv, metrelik kebap geldiğinde hepsini yiyeceğini sanarak önce korktuğunu da söyledi.

ADANA KEBABINA BAYILDI
Changru Wei ise dünyada birçok ülke gezdiğini ancak ilk kez tattığı Adana Kebabı kadar lezzetli bir kebap yemediğini ifade ederek, "Bizim damak tadımız sizinkinden çok farklı ama bu kebapta ayrı bir lezzet var. İlk kez yememe rağmen beğendim. Kebabın yanı sıra yanında getirilen salatalar da çok lezzetli. Kebabın çok büyük bir şekilde pişirilmesi de ayrıca büyük bir ustalık istiyor. Türk kebap ustaları gerçekten işlerini çok iyi yapıyor" diye konuştu.
Golcuoğlu Kebap ortaklarından Emin Yıldırım da, dünyanın her tarafından müşterileri olduğunu anlatarak, "Bizim Adana Kebabımızı yiyen bizi bir daha bırakamıyor. Türkiye’den ünlülerin uğrak mekanı olurken, dünyanın her yerinen de müşterilerimiz var. Çünkü biz Adana Kebabı’nı aslına uygun yapıyoruz. Eti kesinlikle erkek kuzu kullanırken kebapta kuzunun budu ve sırtını kullanıyoruz" dedi.
(İHA)