BIST 10.557
DOLAR 32,19
EURO 35,15
ALTIN 2.427,53
HABER /  DÜNYA

Bayram lokumları hazırlanıyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tatlıcılarda da hazırlıklara başlandı. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte günde yaklaşık 2 ton lokum ürett...

Abone ol

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tatlıcılarda da hazırlıklara başlandı. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte günde yaklaşık 2 ton lokum ürettiklerini belirten Baklavacı Güllüoğlu’nun sahibi Nejat Güllü, taze lokumun nasıl anlaşılacağını anlattı.
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte tatlıcılar da hazırlıklarını hızlandırdı. Baklavacı Güllüoğlu’nun sahibi Nejat Güllü, özel günlerde en çok tüketilen tatlılar arasında yer alan lokumun ayrıntılarını anlattı. Lokumun en önemli maddesinin şeker olduğunu belirten Güllü, taze ve bayat lokum arasındaki farkı anlattı. Güllü, “Lokumun en önemli maddesi şeker ve içerisine konulan malzemeler. Lokumu elinize alıp sıktığınız zaman tekrar aynı şekli alması gerekiyor. Bu lokumun iyi piştiğini ve kaliteli olduğunu gösterir. İyi pişmemiş lokum suyu fazla olan lokumdur. Kilosu fazla çeker, fiyatı ucuzlatır. Uzun süre kalmaz, bozulur. Lokumların içerisindeki gıda boyaları da önemlidir. Biz firma olarak tamamen bitki kökünden elde edilmiş gıda boyaları kullanıyoruz. Bunun içerisinde çeşidine göre vanilya, kakao, ceviz, fındık gibi ürünler koyuyoruz” dedi.

“İNGİLTERE’YE AYDA 10-15 TON LOKUM GÖNDERİYORUZ”
Günde yaklaşık 2 ton lokum ürettiklerini belirten Güllü, özellikle Londra ve İngiltere’ye de lokum gönderdiklerini söyledi. Nejat Güllü, “Baklavamız güzel olduğu için lokumumuzun da güzel olması gerekiyor. İkisi de birbirini tamamlıyor. Günde yaklaşık 2 ton lokum üretiyoruz. Bayram dolayısıyla bunu arttırdık. Özellikle Londra ve İngiltere bizim en büyük lokum pazarımız. Herkes tercih ediyor alıyor ve hoşuna gidiyor. İngiltere’ye ayda 10-15 ton lokum gönderiyoruz. İngiltere’de lokum tüketimi çok fazla” diye konuştu.
(İHA)