BIST 10.059
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.405,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Önce evlilik akademisi sonra nikah

Kırşehir Belediyesi Kent Konseyi evlilik mevzusuna el attı. Hatta öyle ki 'Evlilik Akademisi' açma kararı aldı.

Abone ol

Kırşehir Kent Konseyi evlilik mevzusuna el atıp kentte Evlilik Akademisi açtı... Gençler önce akademiye gidecek sonra nikah masasına oturacak.

İlki 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek eğitimlerde, yeni aile kuracak çiftlere evlilikteki püf noktalar, kadın meclisi üyesi psikologlarca verilecek eğitimle öğretilecek.

Kadın Meclisi tarafından başlatılan evlilik öncesi eğitim projesinde, sürdürülebilir ve mutlu bir evlilik için yapılması için yapılması gerekenleri, yuva kurma hazırlığındaki gençlere anlatarak onların sorularına çözüm aranacak.

AKADEMİK EĞİTİM ÜÇ BÖLÜM

Kırşehir de ilk defa Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen, Evlilik eğitimleri 3 bölümden oluşacak. Eğitimler her hafta Cuma günleri 14:00-15:30 Saatleri arasında, Belediye Kadın Aktivite Merkezinde verilecek.

Öncelikle evlenmek için nikah memurluğuna başvuran bayanların katılmasının hedeflendiğine eğitimlere, mahalle muhtarları ile işbirliği yapılarak mahallelerde evlenecek olan veya evliliğinde sorun yaşayan bayanlarında katılması sağlanacak. Evlilik eğitimlerinde evlilikte yaşanacak iletişim problemlerine de çözümler sunulacak. Eğitim programını tamamlayanlara sertifika verilecektir.

BOŞANMANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, toplumların temelinde mutlu ailelerin yattığını belirterek, "Aile denilen kutsal müessesenin son yıllar içinde çatırdadığını üzülerek gözlemliyoruz. Yeni başlatacağımız evlilik akademisinde verilecek eğitimler ile boşanmaların önüne geçmeye çalışacak ve yeni evlenecek çiftlere mutlu bir evlilik için yapılması gerekenler öğretilecektir" dedi.

Yeni evlenecek çiftlerin yanı sıra evli olanlarında bu eğitime katılmalarını önerdiğini söyleyen Bahçeci, "Kadın Meclisimiz farklı konularda yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Kadın Meclisimizin üyelerini kutluyorum" şeklinde konuştu.