BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  GÜNCEL

Önce tecavüz ettiler ardından ise...

Osmaniye'de 17 yaşındaki kızın başına gelenler tüyler ürpertti

Abone ol

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi’nde 17 yaşındaki S.K.’ya bira içirdikten sonra tecavüz edip para karşılığında başkalarına pazarlamaya çalıştıkları iddia edilen 1’i kadın 3 kişi gözaltına alındı.

Dün akşam saatlerinde Pazar Mahallesi’nde devriye gezen polis ekipleri, ihbar üzerine bir bar önünde park halindeki otomobilde oturan S.K.’nın yanına geldi. Polislerden "Beni kurtarın" diyerek yardım isteyen S.K., Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Andırın’dan Kadirli’ye gitmek için otogarda beklerken daha önceden tanıdığı 25 yaşındaki Sami D. ile 22 yaşındaki Selçuk D.’nin yanına geldiğini, Kadirli’ye gittiklerini söylemeleri üzerine otomobile bindiğini söyleyen genç kız, ifadesinde şunları anlattı:

"Yolda durup bira satın aldılar. Bana da içirdiler. Sarhoş olunca yolda 3 kez tecavüz ettiler. Daha sonra da bir kadını arayıp, ’Elimizde fıstık gibi bir kız var. Sana getiriyoruz’ dediler. Gittiğimiz bar önünde beni otomobilde bırakıp konuştukları kadının yanına gittiler. O sırada polisleri görünce de ’Beni kurtarın’ dedim."

Genç kızın verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen polis, Sami D. ve Selçuk D. ile bu kişilerin S.K.’yı erkeklere pazarlamak üzere para karşılığında satmak istedikleri ileri sürülen barda çalışan 39 yaşındaki Ayten P.’yi gözaltına aldı. İddiaları kabul etmeyen Ayten P.’nin, genç kızı, barın temizlik işlerini yapması için işe aldığını söylediği öğrenildi. 3 şüpheli, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

15 YAŞINDAKİ KIZA TOPLU TECAVÜZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]BAŞINA GELENLER TÜYLER ÜRPERTTİ

Şanlıurfa'da, sosyal paylaşım sitesinde kadın olarak tanıştıkları genç kızı dolaşma bahanesiyle Bursa'dan çağırdıktan sonra bir eve kilitleyerek tecavüz ettiği ileri sürülen 3 kişi polis operasyonuyla yakalandı. 1 ay boyunca cinsel istismara maruz kalan genç kız koruma altına alındı.

Bursa'da yaşayan 15 yaşındaki K.K., yaklaşık 1 ay önce ortadan kayboldu. Ailesinin kayıp ihbarında bulunmasının ardından polis, genç kızın izini sürmeye başladı. Genç kızın sosyal paylaşım sitesi hesabını inceleyen polis, K.K.'nın kendisini 'Aycan' ismiyle tanıtan bir kadınla iletişim kurduğunu ve yaptığı görüşmeler sonrası davet edildiği Şanlıurfa'ya gittiğini saptadı. Bunun üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bilgilendirdi ve genç kızın bulunması için çalışmalar yoğunlaştırıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı inceleme sonrası genç kızın otobüsle Şanlıurfa'ya geldiğini ve ayrılmadığını saptadı. Bunun üzerine kaybolan genç kızın iletişim kurduğu 'Aycan' adlı kişinin sosyal paylaşım sitesindeki hesabını araştıran polis, bu kişinin erkek olduğunu belirledi.

GENÇ KIZ OPERASYONLA KURTARILDI

Polisler, yaptığı incelemede 'Aycan' rumuzlu kişinin gerçekte erkek olduğunu saptadı. Yapılan incelemede hesabın; Kenan K. ve Yakup A. tarafından kullanıldığını belirleyen polis, bu kişilerin adreslerini belirledi. Polis, yaptığı araştırma sonrası genç kızın tutulduğu adrese operasyon düzenledi. Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde bulunan eve düzenlenen operasyonda K.K. kurtarılırken, içeride bulunan Kenan K., Yakup A. ve Ali Çoşkun U. gözaltına alındı.

Yaklaşık 1 aydır zorla tutulduğu evden kurtarılan K.K. ise, psikolog nezaretinde Çocuk Polisi'nde ifade verdi. İfadesinde, Bursa'da yaşadığını ve internette 'Aycan' olarak tanıdığı ve kadın bildiği kişiyle sohbet ettiğini söyleyen K.K., "Beni Şanlıurfa'ya dolaşmaya davet etti. Buraya geldiğimde karşımda 3 erkek buldum. Beni götürdükleri evde zorla tuttular, tecavüz ettiler" dedi.

Cinsel istismara maruz kalan K.K., savcılık talimatı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yurduna yerleştirildi. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 3 şüpheli ise, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'Cinsel istismar' ve 'Tecavüz' suçlarından Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmaya başlandı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

YOZGAT'TA KORKUNÇ KAZA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

OTOMOBİL HURDAYA DÖNDÜ

Kaza, Yerköy TOKİ Kavşağı'nda meydana geldi. Şehir merkezinden Şel mevkisine seyir halinde olan Bekir Gençaslan idaresindeki 66 KK 718 plakalı otomobil, kavşağa geldiğinde aynı istikamete giden 19 LH 656 plakalı araca çarptı.

Hurdaya dönen otomobildeki Bekir Gençaslan olay yerinde, aynı araçtaki Sultan B. (61) de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Mehmet Ç., Urguya K., Melek A. ve Nuri B. ise yaralandı. Yaralılar Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

ACI GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

TARIŞTIĞI KIZI KAZANDA YAKMIŞ

Karataş çifti her yerde kayıp kızları Türkan’ı arıyordu. Başbakan Tayyip Erdoğan’a bile ulaşıp dertlerini anlatmışlardı. 8 yıl önce kaybolan Türkan’la ilgili acı gerçek yeni ortaya çıktı. Genç kız apartman görevlisince öldürülüp kazan dairesinde yakılmış.

Konya'da yaşayan apartman görevlisi Süleyman ve Emine Karataş çifti, 2004’te kızları Türkan’ın eve dönmemesi üzerine polise “kayıp” başvurusunda bulundu. Aradan geçen 8 yıla rağmen kızlarından haber alamayan acılı aile, zaman zaman televizyon programlarına çıktı. 2009’da Konya’ya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan’a da durumu anlattı. Konya Emniyet Müdürlüğü, kaybolduğunda 19 yaşında olan kızın bulunması için özel ekip kurdu. Ekipler, Karataş ailesiyle sürekli görüşen apartman görevlisi Abdurrahman Abdurrahman Avni Baydemir’in (43) şüpheli hareketlerde bulunduğunu fark etti. Sürekli “Cesedi mi buldunuz?” diye soran Baydemir gözaltına alındı.

TUTUKLANDI

Baydemir, Türkan’ı kazayla öldürdüğünü ve kalorifer kazanında yaktığını söyledi. Tutuklanan Baydemir’in hırsızlık sabıkası da çıktı.

Cinayeti itiraf ettikten sonra üzerinden yük kalktığını anlatan Abdurrahman Baydemir, Türkan’ı arama çalışmalarına bile katılmış. Polise “Niye ağlayamıyorum?” diyen şüpheli, Türkan’la sevgili olmak istediğini de söyledi.

7 SAAT SÜREN KOL KURTARMA OPERASYONU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

1 TONLUK MAKİNEYLE HASTANEYE KALDIRILDI

Bursa'nın Keles İlçesi'nde 17 yaşındaki Gökhan Altınok'un slaj makinesine kaptırmasıyla kopan sağ kolu, 7 saat süren operasyonun ardından kurtarıldı.

Kolundaki 1 tonluk makine nedeniyle ambulansa ve çağrılan ambulans helikoptere bindirilemeyen Gökhan, daha sonra minibüse yerleştirilip Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Kolundaki slaj makinası burada Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri tarafından çıkartılan, ardından ameliyata alınan Gökhan'ın parçalanan parmakları kopsa da kolu kurtarıldı.

Keles'e bağlı Adaköy'de oturan İmam Hatip Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Gökhan Altınok, dün öğle saatlerinde yem hazırlayan akrabalarına yardım etmek amacıyla komşu Sarıköy'e gitti. Burada, saat 14.15 sıralarında sağ kolunu slaj makinesine kaptıran Gökhan Altınok'un yardımına akrabaları koştu. Akrabalarının araması sonucu 112 Acil Servis ekipleri Keles ve Orhaneli ilçelerinden içersinde sağlık görevlileri bulunan iki ambulans ve kolun makineden kurtarılması için teknisyenleri köye yönlendirdi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı Gökhan Altınok'un kolu makineden çıkarılamadı.

Gelişmelerden haberdar edilen Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, hastanın bir an önce hastaneye getirilmesi için ambulans helikopteri köye yönlendirirken, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki uzmanlara da bilgi verildi.

Kolundaki yaklaşık 1 tondan fazla ağırlığında olan slaj makinesi çıkartılamayan Gökhan, ambulans helikoptere de alınamadı. Bunun üzerine Gökhan, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki profesörlerin bilgisi doğrultusunda parçalarının büyük bölümü çıkartılan makine ile birlikte hazırlanan panelvan cinsi minibüse konuldu.

Gökhan Altınok 2 ambulans eşliğinde daha sonra 1.5 saat süren kara yolculuğundan ardından 100 kilometre uzaklıktaki Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Gökhan Altınok'un kolundaki makine burada hazır bekletilen Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri tarafından, saat 21.15'te çıkartıldı. Parmakları olay sırasında kopan parçalanarak kopan Gökhan'ın kolu ise kesilmekten kurtarıldı. Ameliyata alınan Gökhan Altınok'un tedavisi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ediyor.

Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, "Lise öğrencisi olan hastamızı kurtarmak için tüm imkanlarımızı kullandık. Son çare kendisini kolundaki makine ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirmek oldu. Bu sırada Muradiye ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktorlarımızı da hazır bekletti. Gökhan'ın kesilir diye endişe duyduğumuz kolunu kurtardık" dedi.