BIST 10.644
DOLAR 32,17
EURO 35,09
ALTIN 2.520,42
HABER /  GÜNCEL

Önce güven kazandı, sonra kuyumcuyu soydu

Gaziosmanpaşa’da, bir yıl boyunca alışveriş yaptığı kuyumcunun güvenini kazanan bir kadın, son alışverişinde kuyumcudan 35 bin TL değerinde ...

Abone ol

Gaziosmanpaşa’da, bir yıl boyunca alışveriş yaptığı kuyumcunun güvenini kazanan bir kadın, son alışverişinde kuyumcudan 35 bin TL değerinde 400 gram altın çaldı. O anlar işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Gaziosmanpaşa’da faaliyet gösteren bir kuyumcu, müşterisine duyduğu güveni pahalıya ödedi. Kuyumcudan yaklaşık bir sene boyunca sürekli alışveriş yaparak güven kazanan bir kadın, son alışverişinde kuyumcudan 35 bin TL değerinde 400 gram altın çaldı. İddialara göre olay şöyle gelişti: zanlı kadın, daha önceden sürekli alışveriş yaptığı için tanıdığı kuyumcu elemanına 400 gram altın borcunu ödemek için altın alacağını söyledi. Kuyumcu elemanı bunun üzerine 400 gram bilezik getirdi. Tezgahtardan bilezikleri önce kutuya koymasını isteyen zanlı kadın, kutuya konulan bilezikleri koltukta oturarak incelemek istediğini söyledi. Bilezikleri alarak koltuğa oturan zanlı, bir süre telefonla konuştuktan sonra el çabukluğu marifetiyle bilezikleri çantasındaki sahte bileziklerle değiştirdi. Altınları inceliyormuş gibi davranarak bir süre daha oyalanan zanlı, sahte bilezikleri koyduğu kutuyu ipiyle düğümleyerek kapattı. Kutuyu kuyumcu elemanına vererek üzerine bir de, “Bilezikleri alacağım, diğerleriyle karışmasın” diyerek kutuyu bantlattı.
Kuyumcuya, “Sen bilezikleri kenara koy, ben bankadan para çekip geleceğim” diyerek çıkıp giden zanlı kadın, yaklaşık 1,5 saat sonra geri geldi. Zanlı, yaptığı hırsızlığa rağmen büyük bir cesaretle soyduğu kuyumcuya unuttuğu poşetini almaya geldi. Yaşanan bütün bu anlar ise iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
“Bilezikleri almayacak mısınız?” diye soran kuyumcuyu, “Hayır alacağım kutuyu açma, kocamı aradım. Onu bekliyorum” diyerek bir kez daha kandıran zanlı kadın daha sonra işyerinden ayrıldı. Kadının geri gelmemesi üzerine kutuyu açan kuyumcu, bilezikleri eline alır almaz acı tablo ile karşı karşıya kaldı. Bileziklerin sahte olduğunu anlayan kuyumcu polise haber verdi.
Kadını daha önceden sürekli alışveriş yaptığı için tanıdıklarını belirten kuyumcu Samet Selik, “Bborcu olduğu için bilezik almak istediğini söyledi. Arkadaşımda bilezikleri çıkartıp verdi. Kadın bakmak istedi. Bizde sürekli müşterimiz diye bakması için verdik. Koltuğa oturdu. O sırada el çabukluğu ile çantasından sahte bilezikleri çıkartarak kutudaki bileziklerle değiştirdi. Biz olayı sonradan fark ettik. Güvenlik kamerası görüntüleri inceleyince gerçek ortaya çıktı” dedi.
Zanlının yakalanması için polisin çalışmaları sürüyor.
(İHA)