BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.473,11
HABER /  GÜNCEL

Ömer Halisdemir için şiir yazıp besteledi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir için şiir yazan tasavvuf müzik sanatçısı Hanifi Gökhan, şiirine beste de yaptı.

Abone ol

SAMSUN'da yaşayan ve 12 yıldır tasavvuf müziğiyle uğraşan Hanifi Gökhan (26), FETÖ'nün darbe girişimine karşı çıktığı için darbecilerce şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in kahramanlığını anlatan şiir yazdı. 

Şehit Halisdemir'in destan yazdığını belirten Gökhan, "Darbecilere ilk kurşunu sıktıktan sonra şehadete ererek, büyük demokrasi ateşini yakan şehidimiz beni çok etkiledi. Ona 'Ruhun şad olsun' adlı şiir besteledim. Şehidimiz asırlar boyunca demokrasi kahramanı olarak anılacaktır" dedi. 

DEMOKRASİ NÖBETLERİNDE 25 ŞİİR YAZDI

15 Temmuz darbe girişiminde halkın büyük bir mücadele verdiğini dile getiren Gökhan, "Türk milleti bu ihanete, birlik ve beraberliğiyle en büyük dersi verdi. Biz de katıldığımız demokrasi nöbetlerindeki bu beraberliği kaleme aldık. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu birlikteliği sağlayanlardan Allah razı olsun." diye konuştu. 

İLK KİTABI ERDOĞAN'A HEDİYE ETMEK İSTİYOR

Demokrasi nöbetlerindeki her gün için birer şiir yazdığını ve toplam 25 şiiri kitapta toplamayı planladığını aktaran Gökhan, ilk kitabı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmeyi istiyor.

İŞTE O ŞİİR 

Yaklaşık 12 yıldır tasavvuf müziğiyle uğraşan Gökhan'ın bestesini de yaptığı "Ruhun şad olsun" başlıklı şiiri şöyle: 

Bir anda gidişin yaktı bizleri
Bu ayrılık acısı yaktı özleri
Mahşer günü göreceksin bizleri
Ruhun şad olsun ey güzel insan

Unutmadık seni unutmayacağız
Davanın yolunda yürüyeceğiz
Kararlıyız daim hakkı alacağız
Ruhun şad olsun ey güzel insan

Şimdi kalksın şehadet parmağımız arşa yükselsin
Tekbir sedamız, kalbimizdesiniz daim duamız
Ruhun şad olsun ey güzel insan, yiğit şehidim.