BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,55
ALTIN 2.496,88
HABER /  GÜNCEL

Hz. Muhammed kabir ziyaretlerini neden yasakladı?

Kabir ziyaretinde bulunmak caiz midir? Bayanların kabir ziyareti caiz midir? İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu cevapladı.

Abone ol

Ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, islam dünyasında sıkça tartışılan mezar ziyareti konusunu açıklığa kavuşturdu.

İlk zamanlarda Hz. Muhammed'in kabir ziyaretlerini yasakladığını belirten Hatipoğlu, "İnsanlar mezarlara giderken inkar edecek cümleler kullanıyor, vücutlarını parçalıyor, elbiselerini yırtıyor, tırnaklarını yüzlerine geçiriyor. İnkar eden, Allah’a isyan eden cümleler kullanıyorlardı. Sevgili Peygamberimiz her şeyi kademeli kademeli, sıfırdan öğrettiği gibi bunu da öyle öğretmek istedi" dedi.

"ANLAYINCA İSYAN ETMEMEYİ ÖĞRENDİLER"

Bir müddet Hz. Muhammed'in mezarlara gitmeyi yasakladığını söyleyen Hatipoğlu, bu yasaklamanın insanların ölümü, ahireti ve kabiri anlamak için bir neden olduğunu belirtti.

Hatipoğlu, Cevapla.tv'ye verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

"Bir müddet için mezarlara gitmeyi yasakladı. İnsanlar ölümü anladılar, ahireti anladılar, kabirin ne olduğunu, ölümün yeni bir aleme kapı açılmak olduğunu, hepimizin oraya gideceğini anlamaya başlayınca isyan etmemeyi öğrenince Sevgili Peygamberimiz “Sizi mezarlara gitmekten alıkoymuştum. Gidin mezarlara, çünkü o size ahireti hatırlatır” dedi ve insanların belli bir disiplin içinde mezarlığa gitmelerine Sevgili Peygamberimiz müsade etti o halde uygun bir tarzda mezar ziyaretine gitmek dinen sakıncalı değildir."